Pesten.nl is het anti-pest portaal

Pesten onder ouderen

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat minstens 20% van ouderen in woonzorgcentra gepest wordt door andere bewoners. Het Nationaal Ouderenfonds wil dit onderwerp nadrukkelijker onder de aandacht brengen. Voor ouderen ontbrak namelijk een passende aanpak. Het Ouderenfonds voerde gesprekken met zorgprofessionals en kwam tot een heldere conclusie: maak pesten in woonzorgcentra bespreekbaar. Dit leidde tot het pestprotocol voor woonzorgcentra en dit is te vinden op https://ouderenfonds.nl/pestprotocol. Steun het Nationaal Ouderenfonds in hun werk en bestel de Ouderenfonds armband ByMoise.


6 Reacties
 1. Goedendag,
  Als een van uw tips lees ik: een training voor medewerkers om pestsignalen te herkennen en hiermee om te gaan. Wij zijn op zoek naar een dergelijke training. Heeft u een advies voor ons welke training werkt, of welke organisatie goede trainingen verzorgd? Er is veel op de markt, maar we willen natuurlijk graag een goede training, die ook nog betaalbaar is. Het scholingsbudget van zorginstellingen is beperkt, dat begrijpt u.
  Ik hoor graag van u.

  met vriendelijke groet,

 2. Ik had natuurlijk eerst even moeten uitleggen dat het gaat om pastgedrag onder ouderen in een zorginstelling. Het is soms heel subtiel, onder het mom van “een grapje moet toch kunnen”, maar soms voelen bewoners zich niet veilig in de gezamenlijke ruimtes en dat zouden wij willen voorkomen.

 3. Al mijn leven lang loopt er een zwart/rode draad door mijn leven heen van pesterijen,we hebben nu een opdracht van onze school waarbij officieel twee leerlingen nodig zijn,maar niemand uit mijn klas wil samen werken met mij,omdat ik al wat ouder ben,en de andere redenen is mij nog niet helemaal duidelijk,maar ik voel me vanaf het begin erg buiten gesloten door de groep op mijn werk en leertraject,dat ik blij ben dat ik bijna klaar ben met mijn school,ik heb ook al twee gesprekken gehad met de begeleiding samen met de docente en de leerling en collega,dat helpt dan maar tijdelijk,maar na een tijdje begint het helaas weer van voor of aan,aangezien ik niet de snelste ben op de werkvloer hebben ze daar geen enkel begrip voor,helaas,ik probeer al mijn tempo omhoog te krijgen,maar omdat dit tot een van mijn aangeboren afwijkingen behoord,wordt daar geen rekening mee gehouden bij de zorgboerderij waar ik momenteel een werk en leertraject volg.Zie voor meer informatie op:www.wolwezen.nl toevallig heb ik die opdracht wel alleen gemaakt,omdat het een verplichte examens onderdeel is van het vak nederlands van mbo 2 nordwin-college in Heerenveen.OoK IN SAMENVOEGING MET HET PESTEN ZOEK IK NU DAARBIJ INFORMATIE OVER ZELFDODING,AANGEZIEN DIT SOMS BIJ VEEL MENSEN HET GEVOLG KAN ZIJN HELAAS,ER IS EEN WEBSITE DIE IK JULLIE WIL AANBEVELEN:WWW.113-ONLINE.NL VOOR HULP.

 4. goed uitgelegt en een training zie ik wel zitten

 5. ik heb al 9 jaren overlast van de buren boven me. ze blyven dag en [vooral] s’nachts] doorgaan met s.m-ruzie my constant begluren. ze hebben er veel plezier in. ben gehandicapt en barst van de pynen.waar is het respect gebleven eigenlyk?.ben nu met euthanasie bezig.ik wil niet dag en nacht met pyn door brengen.daar ben ik nu actief mee bezig.kunt u dit begrypen?.dit was myn bericht. jeannette frederiks zaandam.nl.

 6. Er zijn op veel scholen enquetes gedaan en daar uit bleek dat de meesten zich wel thuis voelen op school.Er is ook een leerlingenraad.Er is ook een Dove campagne opgezet om eetstoornissen te voorkomen. Soms kan een onschuldige opmerking al een reden zijn om af te vallen en zijn ze wat afgevallen dan willen ze nog meer af vallen. waarschijnlijk geeft het hun een beter gevoel alsof ze daar nog goed in zijn. Het gaat dan om controle. Ik hoop dat eetstoornissen kunnen worden voorkomen met die Dove campagne van je bent goed zoals je bent. Iedereen is gelijk en iedereen doet mee. Het is verdrietig als iemand door een opmerking zich zelf beperkingen oplegt zo van eten maakt jou te dik en dan zijn ze niet eens dik maar dan trekken ze het zich aan, zodat het genieten in de weg staat. Nooit naar luisteren want dat is onzin.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk