Pesten.nl is het anti-pest portaal

De Sterrenkoning

Verhalenverteller en theatermaker Netty Gebbing maakt al sinds jaar en dag theatervertellingen voor kinderen. In 2013 schreef ze zelf een verhaal dat gaat over Hans die geen ster is in sport. De titel is: De Sterrenkoning of Hans schopt het ver. Hans is een dromer en is gek op lezen en verhalen verzinnen. Iedereen vindt hem maar een slome. Wat moet je met een kind dat nog geen bal kan raken? Daarom is Hans altijd alleen. De Sterrenkoning geeft hem een magische bal, waarmee Hans iedere wedstrijd wint. Binnen de kortste keren wordt Hans een ster in voetbal en heeft vriendjes bij de vleet. Maar aan lezen komt hij niet meer toe. Langzamerhand ontdekt Hans dat hij zichzelf kwijt is. En wat nu? Dit verhaal gaat over pesten, anders zijn en durven kiezen voor jezelf.

De gelijknamige theatervertelling met een circusachtig sfeertje, was een enorm succes. Netty kreeg van verschillende kanten te horen: ‘Daar moet je een boek van maken.’ Waarom niet? Op deze manier zou het verhaal nog veel meer kinderen èn volwassenen kunnen bereiken. Het zou een prentenboek worden en wie het moest gaan illustreren wist Netty vanaf het eerste begin: Annie Meussen, haar vroegere dorpsgenoot die ze altijd stilletjes bewonderd had om haar prachtige tekeningen. Bij toeval ontdekte Netty dat Annie professioneel illustrator was geworden en zich had toegelegd op aquarel. Haar stijl zou naadloos passen bij dit verhaal.

Het boek is inmiddels klaar en is na de boekpresentatie op 28 september te koop. Wat heel bijzonder is, is dat de vertelvoorstelling op scholen wordt aangeboden in combinatie met het boek. Ook volgt er in iedere klas een gesprekje over het thema. Op deze manier kan de leerkracht op ieder moment op het thema terugkomen en de kinderen krijgen door dit boek een steuntje in de rug. Netty en Geert zijn gedurende de maanden september en januari actief met dit project op 11 scholen in De Lingewaard en omgeving.

Voor meer info: zie www.nettyvertelt.nl


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk