Pesten.nl is het anti-pest portaal

Bureaus en instellingen

De Stichting Pesten is een platform, dat zich richt op een groot maatschappelijk probleem, waar vooral de laatste tijd erg veel aandacht voor is in de media.

De Stichting Pesten heeft zich ten doel gesteld de Nederlandse bevolking van jong tot oud bewust te maken van de gevolgen van pesten, treiteren, intimidatie en geweld. Eén op de vijf senioren in het bejaardentehuis in Nederland wordt gepest (bron: Radboud Universiteit), 1 op de 10 school gaande kinderen in ons land wordt gepest en ondervind hier dagelijks de gevolgen van. Nog maar niet te spreken over de 1,2 miljoen werkenden, die binnen hun werkomgeving worden gepest, hetgeen onze samenleving in Nederland 1,5 miljard euro per jaar kost (bron: NEA).

De Stichting Pesten is in zijn totaliteit vernieuwend. De Stichting biedt als enige organisatie in Nederland een overzichtelijk uitgebreid portaal, waar iedereen die wat met pesten heeft, zich toe kan richten voor informatie, begeleiding, ondersteuning, training, advies en onderzoek.

Stichting Pesten richt zich niet op een bepaalde doelgroep of leeftijd, maar we zijn er voor iedereen die hiermee te maken heeft, scholieren, senioren, het bedrijfsleven enzovoorts. Het is onze opzet door de domeinnaam pesten.nl alle doelgroepen aan te spreken, die hiermee te maken krijgen. Met de domeinnaam pesten.nl heeft de stichting een URL die hiervoor zeer geschikt is, er is geen naam, die zo goed de lading dekt als deze.

Stichting Pesten is op zoek naar partners op het gebied van pesten die met ons een samenwerking willen aangaan. Wij vragen hiervoor van deze partners een toelichting van hun methodieken en de effectiviteiten hiervan.

Met de wegwijzer willen wij een efficiënt gebruik van de kennis over pesten onder organisaties en bureaus in Nederland en hiermee een kwalitatief hoge doorverwijzing realiseren.

Aanbod Stichting Pesten:

  • Een wegwijzer waarin uw organisatie, bedrijf en/of bureau gratis een vermelding kan krijgen. Hierbij kunt u o.a. aangeven welke trainingen en/of dienstverlening u aanbiedt en nog een aantal criteria, waardoor u zichzelf uitgebreid kunt presenteren. Deze wegwijzer zal zich toespitsen op provinciaal niveau, waardoor het makkelijker is om plaatselijk hulp te vinden. Als u in meer provincies opereert kunt u dit aangeven. In de bijlage zit een vragenlijst bijgevoegd, waarop u de gevraagde gegevens kunt invullen en naar ons kunt retourneren.
  • Omdat Pesten.nl via haar website hulpvragen, training en voorlichtingsvragen krijgt, willen wij deze laten uitvoeren door partners in de regio waar deze vraag vandaan komt.
  • Door deel te nemen aan deze wegwijzer, zult u automatisch meer aandacht genereren voor uw website.

Waarom pesten.nl:

  • De Stichting Pesten heeft geen waardeoordeel over programma `s en methodieken die op dit moment aangeboden worden in Nederland.
  • Wij  richten ons op iedereen die met pesten te maken krijgt of heeft. Scholieren, senioren, het bedrijfsleven enzovoorts.
  • Elk probleem verdient zijn eigen aanpak, want geen mens is hetzelfde , geen organisatie is hetzelfde, geen probleem is hetzelfde.
  • Stichting Pesten biedt als enige organisatie in Nederland een overzichtelijk uitgebreid portaal, waar iedereen die wat met pesten te maken heeft, zich toe kan richten voor informatie, begeleiding, ondersteuning, training, advies en onderzoek.

Wij verheugen ons op een goede samenwerking, zodat we gezamenlijk het pestprobleem in Nederland effectief aan kunnen pakken.

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk