Pesten.nl is het anti-pest portaal

Supersukkel Hilarische jeugdvoorstelling over pesten en gepest worden. 4+

Sweety is een fantasierijke en vrolijke jongen die heel graag verhalen verzint, liedjes zingt en veel leest. Zijn vader is enorm fan van Superman en wil het liefst dat Sweety net zo sterk en stoer wordt als hij. Daarom droomt Sweety over superhelden en speelt hij het allerliefst met zijn beste vriendin Roos-de-super-prinses. Samen gaan ze op de wildste avonturen, ookal is Sweety eigenlijk heel dun en klein en heeft hij helemaal niet zulke grote spierballen!
Met de jongens uit zijn klas mag Sweety nooit spelen.. Hij weet niet waarom, maar die jongens zeggen vaak dat hij een sukkel is en soms gooien ze koud water in zijn broek. Dan staat hij te rillen van de kou terwijl ze hem uitlachen op het schoolplein. En een keer was zijn moeder zelfs boos geworden omdat ze dacht dat hij in zijn broek had geplast! Sweety durft niks over de grote jongens te zeggen, want als je dat doet kan je niet tegen een grapje en ben je natuurlijk een super sukkel. Maar nu hij voor de zoveelste keer met een natte broek de klas in loopt, heeft Sweety er helemaal genoeg van. Hij beraamd een plan met Roos-de-super-prinses en samen trekken ze ten strijde. Want een super sukkel is ook een held!

De acteurs hebben training gevolgd om, naar aanleiding van wat zich in de voorstelling heeft afgespeeld, een korte anti-pest workshop met de kinderen te doen om hen inzicht te geven in wat pesten bewerkstelligt en hoe het tegen te gaan.

Van school tot woonkamer, van festival tot schouwburg: Supersukkel speelt overal!

Eva Lemaire (Regisseur):

“Ik ben vroeger jaren lang gepest. Zowel op de basisschool als op de middelbare school. Mijn enorm lange lijf, dunne armen en grote neus waren een dankbare aanleiding. Als je dat pesten niet als grap kan zien ben je ‘een overgevoelige super sukkel’  zeiden ze toen.  Daar komt de titel van het stuk vandaan.

Ik ben daar inmiddels al jaren overheen, ben afgestudeerd van een goede Toneelacademie, heb Mooi Weer & Zo opgericht en ben werkzaam als regisseur in theater en film, mijn droombaan.
Ik vond het nu tijd om een humoristische, enorm muzikale, fantasierijke en vooral leerzame voorstelling over pesten te maken. Dat doe ik met enorm getalenteerde acteurs, die ook allen al jaren werkzaam zijn in het vak en afgestudeerd van een Toneelschool. Haha. Dat is toch geweldig! “

 

supersukkel


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk