Pesten.nl is het anti-pest portaal

Stichting Pesten gaat een samenwerking aan met PluhZ.nl !

Stichting Pesten is blij te kunnen vermelden dat we een samenwerking zijn aangegaan met PluhZ.nl !

PluhZ is er voor het beantwoorden van vragen en het makkelijk doorverwijzen van mensen die verdwalen in de spelonken van de gezondheidszorg. Deze kunnen kunnen vanaf nu terecht bij PluhZ

PluhZ beantwoordt vragen van patiënten binnen 24 uur. Gratis !

Of het nu gaat over vragen over ziekenhuisnota’s, het recht op een second opinion of het leren leven met een chronische ziekte, dat maakt allemaal niet uit. PluhZ, een nieuwe  onafhankelijke helpdesk die zeven dagen per week dag en nacht bereikbaar is, geeft binnen 24 uur een gratis advies. PluhZ heeft de kennis niet zelf in huis, maar maakt gebruik van een netwerk van 48 medisch specialisten en andere zorgprofessionals en experts die voorlopig belangeloos mee werken.

De initiatiefnemers Robert Weij, Ellen van der Geest en Lianne Bolleboom en alle betrokken mensen werken zelf in de zorg. De motivatie voor hun initiatief is dat ze merken dat steeds meer patiënten de zorg als een doolhof ervaren. Ze willen het directe contact tussen cliënt en zorgverlener herstellen. Een bron van inspiratie is Apple, vertelt Weij, die als divisiemanager werkt in Medisch Centrum Haaglanden. ‘Apple is afgestapt van de onpersoonlijke helpdesks. Als je een vraag hebt over een Apple-product, stuur je een e-mail en Apple brengt je binnen 24 uur in contact met iemand die echt verstand van zaken heeft. Zo werken wij ook. Mensen kunnen ons mailen, en binnen 24 uur krijgen ze een deskundige aan de lijn.’

PluhZ: gratis advies

Hoe kan PluhZ gratis adviseren? De organisatie krijgt steun van diverse partijen, waaronder de gemeente Den Haag en zorginstellingen. De initiatiefnemers hebben zelf geld geïnvesteerd in hun eigen bedrijf. Op de lange termijn wil PluhZ kostendekkend worden door bijdragen van zorgverzekeraars. Weij: ‘Ook zorginstellingen kunnen gebruikmaken van de diensten van PluhZ. We kunnen voor hen in kaart brengen waar de knelpunten liggen voor patiënten.’ De Erasmus Universiteit onderzoekt de effectiviteit van het initiatief.

www.PluhZ.nl

phluz foto

 


1 Reactie
  1. De organisatie krijgt steun van diverse partijen, waaronder de gemeente Den Haag en zorginstellingen.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk