Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ze zeiden dat ik nooit geaccepteerd zou worden.

Ik ben op de middelbare school gepest. Toen ik in brugklas kwam had ik 3 echte vriendinnen in de klas. De andere kinderen moesten niks van me hebben.
Ik werd door een groepje jongens gediscrimineerd omdat ik marokkaans ben als enige uit de klas.

Ze scholden me uit en in het begin probeerde 1 van de jongens me steeds van de trap te duwen en te slaan. Het slaan hield op toen ik er tegen inging en het terugdeed, maar het schelden ging door.

Ze begonnen ook over mijn geloof te schelden en de mentor deed er niks aan terwijl mijn moeder ook al vaker naar haar had gebeld.
Op school had ik ook last van epilepsie aanvallen. Veel van de kinderen vonden me toen zielig maar ook een stel vonden dat ik me aanstelde en deden zelfs na hoe ik die aanvallen had  en een van mijn beste vriendinnen van de basisschool wilde niks meer met me te maken hebben.

In de tweede klas was het erger, de vriendinnen die ik nog had waren van school veranderd en ik had geen vrienden in mijn klas alleen uit andere klassen en scholen.

Het pesten werd erger en het was een grotere groep die me peste want er waren meer kinderen bij gekomen. Het discrimineren werd erger ze zeiden dat ik een kut buitenlander was die moest oprotten naar mijn eigen land en dat ik nooit geaccepteerd zou worden.

Zo ging het iedere dag, op den duur volgden ze me zelfs als ik van school naar huis fietste.
Het werd echt een hel op school en ik wilde er niet meer naartoe. Het pesten had ook invloed op mijn cijfers en hoe ik was ik werd stiller dan normaal en voelde me bijna altijd ongelukkig.

Mijn ouders waren het zat en mijn moeder is samen met mij naar de zorg coördinator gegaan, maar die ontkende alles en zei dat het niet zo erg kon zijn. Mijn ouders waren kwaad en wilde me van school halen en na veel gedoe ontkende de school het niet meer en ik kreeg een gesprek met de pesters samen met mijn mentor en de zorg coördinator.

En het werd tijdens dat gesprek duidelijk dat het pesten kwam omdat ik anders was omdat ik als enige in de klas een andere cultuur en geloof had. ik ga nu naar een andere klas waar ik hopelijk geaccepteerd word zoals ik ben. Gelukkig heb ik wel vriendinnen buiten de klas die me altijd steunen wat er ook gebeurd en laten de pesters me nu met rust !


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk