Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ze zeggen dat ik lelijk ben.

Hallo ik ben O.  ik ben 12 jaar en ik wordt gepest op school. En dat is niet fijn!  Er wordt vooral veel met kanker gescholden Ik krig ook altijd de schuld van de juf en ze  schreeuwt altijd super hard tegen mij, terwijl ik niks heb gedaan!

ik wordt vaak bedreigt en ze zeggen dat ik lelijk ben en daar wordt ik onzeker van.

Ik kom ook vaak huilend thuis en ik zeg ook wel eens dat ik zelfmoord wil plegen, alleen mijn moeder komt altijd voor me op en troost me vaak, maar ik wil er ook over praten met iemand anders.

 


3 Reacties
 1. Lief meisje,

  Vroeger zeiden ze over mij ook dat ik stom was en lelijk en dom. Nu, 40 jaar later, als ik de foto´s terugkijk van toen, zie ik een heel leuk en spontaan meisje, een beetje ondeugend ook. Dat was ik. Mijn dochter is nu 9 en lijkt op dat meisje dat ik was. En mijn dochter is prachtig!

  Geloof de kinderen niet die dat zeggen, ik deed het ook, maar ze hadden geen gelijk. De mensen die pesten hebben zaak een laag zelfbeeld of doen het om interessant gevonden te worden. Kortom er is iets mis met ze. De rest zijn meelopers en dus lafaards.

  Als je later groot bent zal je zien dat ze ongelijk hadden. Voor nu moet je zorgen dat je hier uit komt. Met je moeder, met de schoolleiding. Geen oplossing van school moeten jullie niet accepteren. Ook moet je misschien met een psycholoog wil gaan praten om je sterker te maken. Denk vooruit, denk aan je latere leven. Je kunt nog zoveel doen, doen wat je leuk vindt, doen wat je goed kunt! Geef niet op, en accepteer het niet!

  Veel sterkte!

 2. Hallo beste O.,

  Mijn naam is Jamie en ik ben een 21 jarige meid. Ik heb je verhaal gelezen en ik vind het ontzettend rot voor je! Ik ben zelf ook gepest, dus ik weet hoe het is.

  Het eerste wat ik je graag wil vertellen is dat die pestkoppen absoluut ongelijk hebben. Ik weet zeker dat je van binnen en buiten prachtig bent.
  Ten tweede moet je weten dat de pestkoppen de lelijkerds zijn. Het feit dat ze schelden met ‘kanker’ en iemand zoveel pesten maakt hen afgrijselijk, toch? Bovendien laat het ook zien dat ze zwak zijn.
  Ten derde, wees vooral niet onzeker over jezelf, want je bent vriendelijk, slim bent, maar het aller belangrijkste, je bent net zo belangrijk als ieder ander. Je bent ontzettend dapper en dat bewonder ik enorm.
  In je brief vertelde je dat jouw juffrouw ook vervelend tegen jouw gedraagt. Ik denk dat iemand jouw juffrouw moet aanspreken op haar gedrag, want dit kan natuurlijk niet van een leerkracht.Vertel je moeder over het gedrag van jouw lerares, als je dat nog niet hebt gedaan. Misschien kan je moeder haar aanspreken of een andere leerkracht op school.

  Ik weet dat er momenten zijn dat je ontzettend bang bent en dat je soms ook eenzaam bent. Misschien is het een kleine troost, maar ik denk aan je in deze momenten.
  Als tip wil ik jouw meegeven dat je andere mensen, dus familie, vrienden, leraren of andere in dit probleem betrekt. ‘Twee koppen weten meer dan één’, zoals het gezegde gaat. Samen kan je een probleem sneller oplossen dan in je eentje.
  Als tweede tip wil ik jouw meegeven dat je van jezelf leert afbijten. Schelden, bijten, schreeuwen of gewoon op een rustige manier iemand aanspreken, alles mag! Het is belangrijk dat je iets onderneemt. Vraag aan mensen om je heen om tips hoe zij dit oplossen. Je moeder bijvoorbeeld of vrienden. Voor jezelf opkomen heel moeilijk en zeker in het begin. Het is ook eng, maar hoe meer je het doet, hoe beter je wordt. Laat jezelf niet bang maken door die idioten, want je bent zoveel beter en zoveel meer waard.
  Als laatste tip, wil ik jouw meegeven om een dagboek bij te houden. Schrijf op wat je voelt en wat je denkt. Geloof me, het werkt geweldig! Ik ben zelf ook niet een ‘prater’, dus als ik ergens mee zit, dan schrijf ik het op. Schrijf ook op wat je leuk vindt of wat je goed van jezelf vindt. Misschien vindt je dit moeilijk, maar in dat boekje mag je alles schrijven, dus leef je uit.

  Ik las ook in jouw brief dat je soms zelfmoord wilt plegen… Ik vind het heel erg dat je zo over jezelf denkt en ik hoop ten zeerste dat dit nooit gebeurt. Ik denk dat het belangrijk is dat je met iemand over deze gevoelens praat, want wat is het nut om deze last in je eentje te dragen?

  Beste O., ik hoop dat deze brief je een beetje helpt en je misschien een beetje troost. Het is niet jouw schuld dat je gepest wordt. Het is triest en zielig en dat moet je weten. In jouw verhaal zie ik mijzelf terug en voel ik met je mee. Wees vooral dapper en ben trots op jezelf. Ik hoop dat de tips werken, zoals ze bij mij hebben gewerkt en ik hoop dat je nog een lang, gelukkig leven hebt.

  Groetjes,

  Jamie

 3. Hallo o.
  Ik vind het heel vervelend dat je word gepest.
  Maar ik probeer toch te zegen.
  HOU VAN JE ZELF. JE BENT UNIEK. ER IS NIEMAND ZO MOOI AARDIG LIEF EN BETROUW BAAR ALS JIJ.
  WEES JE ZELF ER ZIJN AL GENOEG ANDERE
  Ik weet niet of het heeft geholpen maar ik wens je veel sterkte

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk