Pesten.nl is het anti-pest portaal

Nu kan ik vol trots zeggen dat het goed met me gaat !

Het pesten begon ongeveer in groep 3. Werd heel soms op de kleuterschool gepest omdat ik nog geen Nederlands kon spreken maar had ook gelukkig genoeg vriendinnen toen. Vanaf groep 3 kwam uit dat ik dyscalculie had en kreeg ik apart rekenwerk. Dat vonden klasgenoten van me niet eerlijk en kreeg ik dat.

Het was een drukke rotklas en de moeders waren vreselijk. Ze liepen zelfs over mij te roddelen en riepen tegen mijn moeder dat ik autisme zou hebben. Ik ben hooggevoelig (hss) dat is heel wat anders dan autisme! M’n moeder kreeg ze daarmee wel stil.

In groep 4 besloten ze een lerares in te zetten die 40 jaar ervaring had met lesgeven. Van basisschool kinderen tot hbo. Zelfs zij kon mijn klas niet aan! Ieder jaar was hetzelfde liedje. M’n leraren zeiden dat de klas lastig was. Maar de moeders waren ervan overtuigd dat hun kindjes engeltjes waren en zij deden niet aan pesten hoor!! Yeah right. Dat hielp dus niks. Gelukkig had ik ondanks de pesterijen een veilige thuis basis en kon altijd spelen met de buurtkinderen. En had een grote broer die voor me opkwam als een jongen me pestte. Daarom waren de pestkoppen vooral meiden.

Ik kreeg vanaf groep 6 een goede vriendin en kon het pesten iets beter aan dacht ik. Vanaf groep 8 veranderde ik in een kwade meid die m’n pestkoppen terug ging schelden en iets meer voor mezelf opkwam. Maar dan was het altijd mijn schuld en ik zeikte veel. Maar had een juf die m’n groep wel goed aankon en iedereen erop aansprak. Het pesten werd minder maar het ging nog wel door. Ik ging daarna naar een andere middelbare school, maar door het pesten was ik een dodelijk verlegen meisje geworden. Ik kon nauwelijks contact maken met m’n klas.

Echt gepest werd ik niet maar ik hoorde er niet bij. Er was nog een jongen die er niet bij hoorde maar die werd wel gepest. M’n ouders en broer hadden me geholpen en ik had een cursus gevolgd op school. Toen kon ik met 1 meisje contact maken en m’n mentrix hielp me daarbij. Dat meisje werd uiteindelijk een vriendin van me en zo kreeg ik meer contact met de klas en begon er meer bij te horen. Halverwege het jaar kwam er een nieuw meisje in de klas en daar raakte ik ook bevriend mee.

Het tweede jaar was okay maar de laatste 2 jaren gingen op m’n Burn-out na wel goed. Alleen werd een vriendin van me gepest in het derde jaar en ik kon er niet goed voor haar zijn vanwege m’n Burn-out. Er werd wel beweerd dat ik anorexia zou hebben. Omdat de meiden jaloers waren op m’n figuur.

Soms zochten ze redenen om me af te zeiken maar ik wist dat dat wat over hun zei, niet over mij. Nu kan ik vol trots zeggen dat het goed met me gaat. Heb goede therapie gehad en zie m’n oude pestkoppen soms nog. Maar ik ben niet bang voor ze en praat normaal tegen ze. Ik denk niet dat ze door hebben wat ze vroeger hadden gedaan maar dat wil ik achter me laten. Heb zelfs een paar meiden van de middelbare gesproken en dat ging gewoon goed. Ben een zelfverzekerde meid van 21 en kan goed omgaan met tegenslag en ben mentaal ijzersterk. En daar ben ik wel trots op!

Ben zelfs vorig jaar voor iemand opgekomen in m’n klas die gepest werd. Dat voelde heel goed!

 

mijnverhaal


2 Reacties
 1. Ik probeer pesters als volgt te wijzen op hun gedrag:

  Humor eindigt waar pesten begint

  of

  Pesten begint waar humor eindigt.

  Tevens aan hen: humor is breed denk maar aan herhalen, beschimpen, treiteren, mee heulen met de dader, blokkeren van werkzaamheden, digitale informatie wijzigen of deleten en ander zeurgedrag allen of samen met anderen.

  • Oh sorry zie je reactie nu pas! Maar ik snap niet wat je probeert te zeggen. Kan je me dat uitleggen?

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk