Pesten.nl is het anti-pest portaal

Mijn zoon heeft levenslang gekregen.

Ik heb zelf een kind dat lang is gepest. We hebben 3 verschrikkelijke jaren achter de rug en tot overmaat van ramp is zijn vader 7 maanden geleden ook nog gestorven.

Dus we proberen het beste uit het leven te halen, maar mijn zoon heeft nog steeds last van dat pesten.

In feite heeft hij ongevraagd levenslang gekregen en de pester werd een hand boven het hoofd gehouden op de middelbare school en ik stond met lege handen en heb hulp moeten zoeken die ik zelf moest betalen !


2 Reacties
 1. Beste moeder,

  Al ex-gepeste van 45, weet ik dat pesten je levenslang kan bij blijven. Maar toch niet alleen in negatieve zin. U bent nu heel boos over alles wat u is overkomen en dat is normaal. Ook mij is daarna nog veel onrecht overkomen en mijn reactie was altijd eerst boosheid en verzet, daarna vechten en daarna acceptatie en ermee leven, Met de voordelen en de nadelen. Dat is wat ik heb geleerd van het leven.

  Ik hoop dat u over uw boosheid en verdriet kunt heenkijken en samen met uw zoon kunt werken aan een hoopvolle toekomst, hoe hopeloos het soms ook lijkt. Bij mij heeft het veel meditatie, therapie en andere dingen gekost om een beetje evenwiccht in een aantal zaken te krijgen. Desondanks heb ik een geweldige echtgenoot gevonden en een heerlijke dochter gekregen.

  Zoek dingen waardoor u verder kunt, wat u en uw zoon helpen met de verwerking en met vooruitkijken. Niet alleen u, maar vooral uw zoon, die nog een heel leven moet, zal daar veel baat mee hebben. Neem eerst de tijd om uw rouw goed te verwerken en daarna is het tijd om verder te kijken.

  Het positieve van gepest zijn is dat je daarna een persoon kan worden (mits je het goed verwerkt) die veel empathie heeft en verder kijkt dan zijn neus lang is. Een persoon die niet alles meer voor zoete koek slikt, en kritisch is, maar zich ook goed kan inleven in anderen. Iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en ergens voor durft te gaan staan.

  Ik wens u en uw zoon veel sterkte en geluk toe.

 2. Toen ik dit aan het lezen was had ik echt een hele grote brok in m’n keel

  Respect voor moeder en zoon

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk