Pesten.nl is het anti-pest portaal

Mijn nachtmerrie was uitgekomen, mijn beide jongens maakte de zelfde ellende mee als hun vader jaren geleden.

Hallo mijn naam is Johan en ben 47 jaar vader van twee zoons in de leeftijd van 19 en 16 jaar oud. In mijn schooltijd ben ik erg gepest geweest en had het daar behoorlijk zwaar mee, om het te stoppen ben ik flink van me af gaan slaan en ontdekte dat ik daar behoorlijk goed in was.
Hier door stopte het pesten, tenminste het pesten van man tot man. Achter mijn rug om was het behoorlijk erg. Hier kon ik niets tegen doen en werd daardoor achterdochtig naar iedereen en ook al eenzamer.

Vaak heb ik gedacht dat ik het alleen moest doen en dat er niemand om mij gaf. Gelukkig had ik een familie die heel veel om me gaf en dat hield me ook overeind, anders denk ik dat het misschien wel eens anders had kunnen aflopen met mij. Na mijn schooltijd heb ik altijd te maken gehad met onzekerheid en ook begreep ik niet waarom ik vaak erg onredelijk kon reageren tegen anderen. Ik was een aardige vent maar kon ook zomaar als een blad aan een boom omdraaien en dan werden mensen bang voor mij.

Mijn vrouw en ik kregen twee zonen en we waren intens gelukkig met ons allen. Ik vertelde mijn jongens over hoe ik op school niks van iemand accepteerde en mijn gelijk haalde met mijn vuisten. Ook vertelde ik ze als er iets is kom alstublieft gelijk bij me, maar hoe fout was dat achteraf van mij. De jongens werden beiden gepest op school eerst de oudste en later de jongste ook op het moment dat ik er achter kwam was het al veel te ver heen om het nog te kunnen stoppen.

Mijn nachtmerrie was uitgekomen mijn beide jongens maakte de zelfde ellende mee als hun vader jaren geleden. Dit greep me naar de strot en ik wilde van ze weten waarom ze niet bij mij waren gekomen. Beiden vertelden ze dat ze bang waren dat pappa hun een watje zou vinden omdat ze het niet oplosten door te vechten.En pa zou vast naar school gegaan zijn en het daardoor eigenlijk alleen maar erger maken.

Dit was of ik een klap in mijn gezicht kreeg, samen hebben we er over doorgepraat en in alle rust gewerkt naar oplossingen op school. Mijn jongste zoon is gaan rappen over zijn pest ervaringen en heeft het op die manier kunnen omdraaien naar iets positiefs ( zie op youtube zijn nummer JSM pesten)

Mijn oudste zoon is door dat hij veel op zich zelf was erg creatief geworden met de pc en maakt de mooiste dingen. We zijn op dit moment bezig met een project rond het nummer en mijn boek en mijn oudste zoon helpt daar aan mee door diverse dingen te ontwerpen. Ik zelf moest dit alles verwerken en ben gaan schrijven over het pesten, inmiddels is het boek uitgegeven en ben ik al bezig aan een vervolg die ingaat op de gevolgen van pesten in je leven na de school.

-Dit na de vele vragen van de lezers ook daar eens over te schrijven. Ook spreek ik op scholen en ben bezig met een lesbrief voor de scholen over pesten. Wanneer mijn zoon moet optreden mag ik tegenwoordig regelmatig spreken over mijn boek. Je kunt stellen dat het pesten heel erg heftig geweest is in ons gezin het heeft diepe littekens en veel onzekerheid meegebracht in ons leven. Maar alle drie zijn we er nu over heen en doen prachtige dingen om anderen te helpen.

Het boek “pesten een kwestie van overleven?” was voor mij het begin van een nieuwe face in mijn leven, het werkte voor mij als een middel van verwerking en heeft me doen inzien dat het te lang mijn leven heeft beheerst. Wij zijn met elkaar opgestaan tegen pesten en hopen zo anderen te helpen.

Dit verhaal wilde ik daarom ook met jullie delen. Pesten is vreselijk en de gevolgen verschrikkelijk, maar je kunt het omdraaien en je kunt weer verder. Maar doe de verwerking niet alleen je zult er ooit eens over moeten praten hoe eerder hoe beter. Wordt je gepest? Vertel het de mensen en geef aan dat je dit niet wil. Ben je zelf pester en lees je dit? Stop dan met het kapot maken van anderen en vraag hulp. Jij kan het stoppen en dat is vele malen stoerder dan het pesten.

Hopelijk mag het iemand verder helpen. hartelijke

Groet Johan

 

lees meer persoonlijke verhalen op www.pesten.nl/mijn-verhaal

mijn verhaal

 


2 Reacties
  1. Heb laatst mini clip gemaakt over gepest te worden jonge heet tommy

    https://www.youtube.com/watch?v=aUYilEeBqVk

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk