Pesten.nl is het anti-pest portaal

“Live your own Life!”

Op de basisschool begon het pesten, waarom? Ik was anders, de langste van de klas, meer heel mager van postuur, ging niet mee met de laatste mode en had weinig vrienden.

Ik was onzeker, wist het allemaal niet meer. Nu ik eraan terug denk, lopen de tranen me over de wangen. Na school werd ik weleens opgewacht, achtervolgd maar gelukkig was ik sneller, nam meer risico’s.

Na de basisschool hoopte ik op een nieuwe start, maar helaas ging het gepest door, werd erger en begon te denken aan dingen die ik liever niet noem, zal ik er een einde aanmaken, maar nee dat kon ik mijn ouders niet aandoen. Ik verdrong het, het vrat aan me.

Mijn ouders en leraren merkte het, ik kreeg hulp in zelfverdediging, het veranderde weinig, ik begon na te denken en te veranderen. Gelukkig mocht ik naar de 3e klas, verder op een andere locatie. Klasgenootjes of eerder pesters, probeerden bij mij in de klas te komen. Maar gelukkig gebeurde dit niet, omdat ik dit aangaf.

Ik stond sterker in mijn schoenen, er gebeurde wat, ik kreeg zowaar een aantal vrienden, werd niet echt meer gepest, soms nog wel maar niet zo vaak meer. Er werd uiteindelijk door een vertrouwenspersoon gevraagd of ik wat opener wou zijn wat me dwarszat wat er gebeurt was, maar dit kon ik echter niet.

Nu na bijna 13 jaar praat ik er nog steeds niet over, wel is er heel wat veranderd, ik was anders, ja natuurlijk ik wist dat ik Homo was en ik voel mij super gelukkig zo! Ik heb het overwonnen, heb een goede baan en leef mijn leven, mijn motto is daarom ook “Live your own Life!”

 

mijn verhaal


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk