Pesten.nl is het anti-pest portaal

Kind van 9 ernstig mishandeld door klasgenoten.

Op een basisschool in Purmerend is een jongen (9)  door drie van zijn klasgenoten, twee jongens en een meisje (9 en 10) in de klas mishandeld met een mesje van een puntenslijper.
De mishandelde jongen is door twee klasgenootjes vastgehouden en door het meisje (9) in zijn handen gesneden.
De jongen is op school behandeld voor zijn verwondingen. De moeder heeft contact gehad met de politie, deze heeft in eerste instantie geadviseerd de reactie van school af te wachten.

Hand 03

 

De klasgenootjes van het slachtoffertje zijn door de schoolleiding niet geschorst. De moeder is aangesproken door de directie die vindt dat dit bericht moet worden verwijderd anders is het vertrouwen ernstig geschaad. Hoe zit het trouwens met het slachtoffertje wat gewoon in de klas zit en zijn lessen moet volgen ? Overigens is gemeld dat het geen probleem kinderen zijn, dat kan zo zijn maar juist nu moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

Lelijk detail is dat de moeder van het slachtoffertje van geen enkele kant een excuses heeft gehad zowel van de ouders van de kinderen niet alsmede van de school, overigens hebben de de kinderen wel excuses in de klas aan het slachtoffertje aangeboden.

Pesten mag niet maar mishandeling wel ??

 

Hand 01 Hand 02

 

 

Naar aanleiding van de bovenstaande melding, heeft de redactie van Stichting Pesten contact opgenomen met de directrice van de bewuste school.

Volgens haar liggen de feiten anders als dat geschetst wordt in de melding, die gedaan is door een stiefvader van één van de klasgenootjes van de daders en het slachtoffer.

Volgens haar, heeft één van de leerlingen tijdens het zelfstandig werken in de klas, een mesje uit een puntenslijper gehaald. Daarna heeft deze het slachtoffer gevraagd of hij een krasje op de hand mocht zetten. Waarop het slachtoffer aangaf  “doe maar want een krasje  doet toch geen pijn”. En daarna zou hij gezegd hebben, ”doe nog maar een keer”.

Hierna zag de juf wat er gebeurde en sprak de leerlingen aan, waarop zowel het slachtoffer als de dader zeiden dat het een grapje was.  De juf heeft gezegd dat dit geen grapjes zijn en is met de betrokken leerlingen naar de directie toe gegaan. De leerlingen zijn aangesproken op hun gedrag en hierop zijn alle protocollen die betrekking hebben op dit soort incidenten in werking gezet.

Er is een brief gestuurd naar de betrokken ouders met hierin een excuus namens de school en de daders hebben hun excuus voor de klas moeten aanbieden. Volgens de directrice heeft zij de moeder van het slachtoffer niet verzocht het bericht te laten verwijderen van social media.

De directrice geeft aan dat het gedrag van de leerlingen niet is goed te praten en zei keuren het zeker af, maar op de manier zoals het nu op de social media verspreid wordt is verre van de realiteit.

 

 


1 Reactie
  1. Oh? Het vertrouwen is geschaad? Dus de naam/imago van de school is belangrijker dan de bescherming/begeleiding van het kind? Shame on you, schoolleiding!
    De jongen zou bij jullie terecht moeten kunnen – zijn vertrouwen in school/volwassenen is nu geschaad. Is dat niet erger?

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk