Pesten.nl is het anti-pest portaal

Pesten is GEEN spelletje

Op onze blog plaatsen wij ingezonden berichten en briefen die een bijdrage kunnen leveren aan het tegen gaan van pesten. Heb jij een gedicht een bericht of brief die je ook wil delen met anderen? stuur deze dan op naar info@ pesten.nlbrief

 

Het is geen lolletje om gepest te worden, ik weet daar alles van. Van mijn 8-ste tot mijn 13de ben ik gepest, zelfs van de trap af geduwd…bijna dan, ik kon me nog net staande houden.

Nog niet zolang geleden ben ik uit een bedrijf “weggepest”, er werd mij, door een collega, het volgende gezegd:”Voor het eind van de week heb ik je aan het huilen, en voor het eind van de maand ben je weg!” Het eerste lukte niet, maar het tweede is hem WEL gelukt. Pesten is GEEN spelletje, Toen niet, en nu nog niet.

Ik ben erg onzeker geworden, heb altijd het gevoel dat ik NIETS goed doe, en heb me, jaren onderdanig opgesteld. Ik heb een brief geschreven, die ik aan deze man wilde geven…

Een volwassen man die zoiets doet, alleen omdat ik, volgens hem, op “tante Annie” leek, een typetje van Paul de Leeuw, net als Bob de Rooy. Mijn, oud, collega’s vonden het niet leuk, en zeiden er iets van, maar deze man ging er gewoon mee door.

Het is hem dan ook gelukt om mij weg te krijgen. Mijn dochter en ik hebben hem nl. ”teruggepakt”, en meneer wilde WEL pesten, maar niet teruggeplaagd worden.

Voor een ieder die gepest wordt, wil ik zeggen: ”Laat je NIET op je kop zitten”. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan dat er gedaan wordt, maar het is NOOIT leuk, vooral niet als volwassene op een werkplek. Gelukkig heb ik nu een nieuwe baan, met leuke collega’s, en ik ga ook direct naar de chef, mocht het WEER de spuigaten uitlopen. Voor een geintje en een plagerijtje….och, dat is niet zo heel erg.

Maar ik ben nog steeds ”bezeerd”, het doet nog steeds pijn. Ik heb een rot jeugd gehad, op de lagere school, en het voortgezet onderwijs, en nog niet zolang geleden bij mijn vorige werkgever.

Mensen weten niet wat gevolgen kunnen zijn van pesten. Voor hun is het een grapje,maar ik heb er mijn hele leven last van. Dus HOU OP MET PESTEN !!

 

Nico


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk