Pesten.nl is het anti-pest portaal

“Dit is een noodkreet om hulp”

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen en eindigen. Onze zoon is bijna 22 jaar. Op zeer jonge leeftijd ontdekte we dat hij een slechte fijne en grove motoriek heeft. Door deze slechte motoriek viel onze zoon op de lagere school erg vaak op. Altijd viel er wel iets om, omdat hij er tegen aangelopen was.
Daardoor viel onze zoon erg op, op de lagere school, zo erg zelfs, dat hij gegeven moment zo erg gepest werd, dat we hem naar bijzonder onderwijs hebben moeten doen, op advies van de Bodaan stichting. Toen Sven 7 jaar was, heeft hij zelfs een keer gezegd ik wou dat ik dood was. Als ouders krimp je bij zo’n mededeling in elkaar van verdriet.

Vanaf zijn 8 jaar heeft hij het lagere onderwijs gevolgd op speciale school in Rotterdam. Op deze school zitten kinderen die allemaal met een medisch probleem hebben te kampen. Om op deze school te kunnen komen moest hij een test afleggen om toegelaten te worden.
De deskundige heeft na deze test verteld dat Arie de hoogste score had behaald die hij ooit had gezien.
Met zijn intelligentie zat het dus wel goed. Na de lagere school heeft Sven de mavo gedaan, wat volgens ons ver beneden zijn niveau lag. Ook op deze school is Sven de eerste 2 jaar flink gepest.

Op zijn 14e jaar kreeg Sven als hobby zenden. Bij een zendamateur van de zendvereniging heeft Sven in 2 jaar zijn zendlicentie gehaald, dus op zijn 15e was Sven gediplomeerd zendamateur. Tijdens deze 2 jaar van les krijgen is Sven door deze instructeur seksueel misbruikt.

Pas toen Sven 18 was hebben wij deze informatie uit ons inmiddels erg gesloten zoon gekregen.
De vereniging via welke Sven les heeft gekregen zegt dat er nooit eerder klachten over deze man zijn geweest, dus de mogelijkheid dat de man dit in de toekomst vaker zal doen is niet uit te sluiten.
De politie zegt dat er alleen door Sven zelf aangifte kan worden gedaan, maar deze confrontatie wil Sven niet aangaan.
Uiteraard hebben we half Nederland afgezocht om hulp te krijgen voor onze zoon. Het Riag vroeg of onze zoon drugs gebruikte, toen we deze vraag beantwoorde met de mededeling dat hij wel eens blowde, was hij ineens geen gepeste seksueel misbruikte jongen meer, maar een junk.
Ik vertelde dat hij een gesloten jongen was geworden. Het antwoord was, “wat denkt U, dat we een mes op zijn keel zullen zetten”, als hij niet wil praten, dan praat hij niet.

Mijn zoon probeert er zelf uit te komen, maar blijft maar in een kringetje ronddraaien.
Adressen voor hulp voor seksueel misbruikte meisjes zijn er in overvloed, maar voor jongens zijn deze erg moeilijk te vinden.
Men zegt dat de hulp die bij je past, de hulp is die uitkomst kan brengen.
Toen we een keer hulp hadden gevonden die bij Sven aansloeg, heeft deze hulpverlener 2 keer achter elkaar een afspraak vergeten, zodat Sven 2 keer een uur voor een gesloten deur heeft staan te wachten.
Ondanks de verontschuldigingen en de belofte dat dit in de toekomst niet meer voor zou komen, was Sven er niet meer toe krijgen er nog een keer naar toe te gaan.
Sven lijdt nu een enigszins zwervend bestaan. Zijn basis is gelukkig nog steeds thuis, maar na 2 of 3 dagen moet hij ergens anders naar toe en dan is hij vaak 1 tot 2 weken onderweg.
Dit verhaal is een noodkreet om hulp, hulp die we hem kennelijk zelf niet kunnen bieden.


1 Reactie
 1. Hulp verleners gaan er vaak te makelijk van uit dat als iemand blowd dat je gelijk een junkie bent, in de meeste gevallen is het om gewoon rust te creëren in je hoofd en lichaam, als ik dit lees heeft Sven een muur gecreërd waar hij zich veilig bij voeld en is het soms moelijk om door zo een muur heen te komen, in de meeste gevallen willen ze dat ook niet omdat het gewoon weg veels te gevoelig ligt.

  Ik vind het ook zeer knap dat jullie zoon jullie verteld heeft over zijn misbruik, dat vergt heel wat energie en lef om daar over te praten, Zeker voor Sven zowel als ouders zijnde is het moeilijk te accepteren dat dit is gebeurt en het doet ook zeer zeker wat met je leven.
  Dat alleen Sven de aangifte kan doen dat is nu eenmaal de nederlandse wet helaas erg krom in mijn opzicht en ik vind ook dat de mensen van die instelling wel zeker onderzoek hadden moeten verichten, na aanleiding van jullie verhaal.

  Heeft Sven misschien een beste vriend / maatje waar hij alles mee deelt kwa gevoel en emotie? in de meeste gevallen praat iemand makelijker tegen een vriend / maatje dan tegen zijn nabij staande familie.

  Voor het stukje zwerfen wat Sven doet; is hij al bij het CCP geweest of bij Limor, of andere jongere daklozen instanties? deze mensen van het GGD en de Gemeente helpen jongeren en ouderen daklozen hun situatie weer op oorde te krijgen, zowel financieel als huisvesting misschien is dit iets waar jullie met zijn 3 tjes over kunnen praten en informeren zodat Sven niet 2-3 weken hoeft rond te zwerven van huis naar huis.

  Hopelijk heb ik jullie zo een beetje kunnen helpen

  Groetjes

  Edith

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk