Pesten.nl is het anti-pest portaal

dit is een ware hel voor hem !

Mijn zoon zit op special onderwijs in Breda en is daar ( om het plat te zeggen) het pispaaltje. Het is maar 1 jongen die het op hem heeft gezien, maar die heeft een groep bij zich van ongeveer 11 jongens. Ik heb er met school al over gehad, maar ik kan net zo goed tegen een lantaarnpaal praten, want ik bereik totaal niks.
Ze hebben een systeem van gele en rode kaarten, als je 1 overtreding begaat dan krijg je een gele kaart en die telt als een waarschuwing, gebeurt er nog iets dan krijg je een rode kaart en moet je een week in de pauze binnen blijven. Dit is nog nooit met die jongen gebeurt. Hij heeft volgens mij het schoolrecord van rode kaarten, maar heeft nog nooit binnen gezeten. Mijn zoon wordt altijd ingesloten door die vriendenclub en wordt dan geslagen en geschopt. De pleinwacht ziet niks en doet niks.

Als je bij ze kan komen, krijgt hij vaak te horen “je ziet toch dat ik aan het praten ben, dan houd jij je mond”. Of ze zeggen ik heb niks gezien, dat gebeurt ook natuurlijk als je aan het roken bent en met je rug naar het plein gaat staan.
Youri (mijn zoon) staat in het pleinwachtboek, omdat ze hem in de gaten moeten houden voor die pestkop. Maar ze houden er totaal geen rekening mee.
Wat kan ik nog meer doen, ik wordt hier zo hulpeloos en moedeloos van.  Ik dacht dat de lagere school een leuke tijd moest zijn, maar dit is een ware hel voor hem !


1 Reactie
 1. Hoi!

  Natuurlijk kunt u advies vragen bij het CJG bij u in de buurt, daar zal de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD die bij de school van uw kind betrokken is met u in gesprek kunnen gaan en evt. in een zorgnetwerk eea op tafel kunnen leggen om te bespreken.

  http://www.cjgbreda.nl/index.php?id=54

  Heeft de school geen vertrouwenspersoon? Deze moet de school hebben, zal in de schoolgids vermeld staan. Ik zou de ouderraad hier ook eens over inlichten en navraag doen. Incidenten bijhouden en opschrijven is handig. Ook eens nagaan wat er in het pestprotocol staat beschreven en hierover met directie in gesprek gaan. Je kunt zelfs ook een klacht indienen als school helemaal niets doet:
  http://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/Vertrouwensinspecteurs

  Succes!

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk