Pesten.nl is het anti-pest portaal

“jij blijft lelijk”

Hallo, ik ben ilse en ben 15 jaar, ik zit nu in de 3de van een college te Dongen.

Ik heb problemen met pesten, niet echt pesten maar met opmerkingen die worden gezegd door jongens en meisjes in mijn klas, maar ook daar buiten.

Als ik bijvoorbeeld ben uit geweest en ik heb het heel gezellig gemaakt, bijvoorbeeld met een jongen gezoend, hoor ik daar maanden later op school nog roddels en opmerkingen over zoals, “daar is die”slet”van het boerke weer” of kijk zij is degene die met hem heeft gezoend”, of “Een slag of schop of stoot, jij blijft lelijk en je hebt met een nog lelijker iemand gezoend”.

Ook kan ik het moeilijk met mijn ouders vinden, ik heb het gevoel dat ze mij niet begrijpen, althans mijn vader, want hij maakt er hele botte opmerkingen over.

Ik kan hier heel moeilijk mee omgaan, ik trek me daar teveel van aan, dat weet ik van me zelf maar ik kan daar maar moeilijk verandering in brengen.

Nu wilde ik aan u vragen of er ook praatgroepen zijn voor mensen die in hun jeugd de zelfde soort problemen hadden en hoe hun het op hebben gelost, zodat ik daar uit hulp kan halen om mijn problemen op te lossen en om er beter met mijn ouders over te kunnen praten.

Ilse


2 Reacties
 1. Hoi Ilse,

  Heb je wel eens gedacht aan de jeugdverpleegkundige op je school? Vaak is er ook een schoolmaatschappelijk werkster met wie je in gesprek kan. Dit kan je via je mentor aangeven. Je kan vragen wie dat is en of je ermee in gesprek kan. Je hoeft dan verder nog niets te zeggen over het hoe en waarom, maar het is wel handig als je mentor iets weet… Zoek vooral aansluiting bij mensen die je wel liggen. BV bij een sportclub of via een hobby … en onthoud.. jij bent niet het probleem, de ander weet gewoon niet hoe dit normaal met anderen om moet gaan en dat is best sneu…
  Misschien bied je school ook bv kanjertraining aan?

  http://www.kwadrant-sgr.nl/nl.php/hanze_leerlingen_begeleiding_kanjertraining.htm

  Succes!

 2. Ik ben nu inmiddels 57 jaar, maar werd vroeger ook erg gepest op de middelbare school vanwege mijn uiterlijk Ze vonden dat ik stonk en foute kleding droeg. Inmiddels ben ik er achter dat het niet aan mij lag, maar aan degenen die zo lelijk deden. Zij weten gewoon niet hoe het is om normaal en respectvol met een ander om te gaan. Laat je niet aanpraten dat je minder bent dan de ander, hoor…. Je bent uniek en het waard om er te zijn.
  Heb zelf geprobeerd om het negatieve om te buigen in iets positiefs. Dat was best moeilijk omdat er van je zelfvertrouwen weinig overblijft, maar geloof me. Het zegt vaak meer over de persoon zelf die pest en niets is lastiger om mee te leven dan een naar karakter, want daar zit diegene voor de rest mee opgescheept en vroeg of laat krijgt men de rekening gepresenteerd omdar dat gedrag zich uiteindelijk tegen diegene zal keren. Je kunt sterker uit de strijd komen. Probeer contact te zoeken met mensen die je begrijpen en je willen ondersteunen, en die je de gereedschappen geven om weerbaarder te zijn.
  Heel veel sterkte en succes… Ik begrijp maar al te goed wat je doormaakt nu.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk