Pesten.nl is het anti-pest portaal

Geen zelfvertrouwen meer

Ik ben een meisje van 13 jaar en ben de afgelopen drie jaar op de basisschool erg gepest.

Die flut pestprotocollen werken niet. De kinderen die pesten luisteren daar toch niet naar. De kinderen die mij hebben gepest hebben zo vaak het protocol over moeten schrijven. Het helpt toch niet. Als er met de pesters werd gepraat, dachten ze gewoon je kan de pot op. Zij hebben schijt aan alles.

Daardoor heb ik nu helemaal geen zelfvertrouwen meer. Wat ik heb gezien is waar. Je voelt je helemaal alleen. Men begrijpt niet hoe je je voelt. Nu is alles met mij mis gegaan. In de brugklas durfde ik geen contact te maken. Nu ben ik al een half jaar thuis en ga dus niet meer naar school en durf heel weinig.

Je kan een toneelstuk doen, zodat de pesters ook begrijpen hoeveel pijn het doet als je uitgescholden wordt. Of een dag met alleen maar begeleiding met volwassenen, zodat de kinderen die gepest worden ook eens een fijne dag hebben.

Ik vind het super wat jullie doen !

Kimberly


3 Reacties
 1. Hoi Kimberley,

  Wat een vervelend jaar heb je dan achter de rug. Er zijn best mogelijkheden om het pesten aan te pakken hoor! Heb je wel eens gekeken op whttp://www.pestweb.nl/artikel/-/asset_publisher/tjJfPw3ZHEMA/content/bij-wie-kan-ik-terecht-?redirect=http%3A%2F%2Fwww.pestweb.nl%2Fartikel%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_tjJfPw3ZHEMA%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2%26p_r_p_564233524_categoryId%3D211734ww.pestweb.nl?

  Of ga eens in gesprek met de jeugdverpleegkundige van je school. Via de CJG site in je woonplaats kan je nagaan wie dat is (of via je schoolgids..) Je zou kunnen denken aan een training ‘Plezier op school’ dan krijg je wat meer zelfvertrouwen!!
  Maar het pesten moet ook gewoon stoppen!! Dus ga vooral in gesprek met je mentor hierover en vertel wat je dwars zit!!!
  Succes!

 2. hey Kimberley,
  heftig en herkenbaar verhaal, heb hetzelfde jarenlang meegemaakt.
  nu ben ik 27 jaar en heb een goed leven, maar dat is niet vanzelf gegaan.
  het is echt heel belangrijk om te praten met een volwassene, dat kan iemand van school zijn of een familielid waar je goed mee kunt praten.
  ook bij mij op school werd er erg makkelijk gedacht over het probleem. maar de gevolgen die je krijgt als er niks gebeurt, zijn niet mis.
  als je onzeker wordt over jezelf, bang bent in groepen of al beroerd wordt bij de gedachte dat je naar school moet de volgende dag, is het echt tijd om hulp in te schakelen.
  misschien is het goed om even een paar weken bij te komen en veel te praten, en een nieuwe start te maken op een nieuwe school, waar ze je in de begintijd goed in de gaten houden, dat je niet opnieuw de pineut bent zeg maar.
  ik hoop echt dat alles goed komt, je bent niet alleen en er zijn genoeg mensen die echt wel vinden dat je heel veel waard bent. dat is ieder mens namelijk!! be strong!

 3. STOP STIGMA NOW!!!!!

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk