Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ineens een andere wereld. (mijn verhaal)

Toen ik vanuit groep 8 naar de middelbares chool ging was ik erg enthousiast. Zou het net zo zijn als op tv? ik droomde ervan dat ik het populairste meisje zou zijn van de hele school.

terug gezien had ik al blij geweest met een meisje dat er enigszins bij hoorde. Ik probeerde mij van mijn beste kant te laten zien, ik deed aardig hielp graag. maar een groepje jongens kwam erachter dat ik sliste daar begon het mee.

Ze hoorde me een keer slushpuppy zeggen en vonden dat ik dat raar uitsprak, ze veranderende het naar slispuppy liep ik voorbij dan was het: daar is slispuppy weer. Dat was het 1e jaar dat was nog best te doen, ik zakte een niveau en kwam in een ander gebouw. Ze praatte nog meer over mij mensen die ik dacht dat mijn vrienden waren vertelde al mijn geheimen door. Zette me voor paal terwijl ik het niet eens door had.

Ik raakte veel vrienden kwijt… Ik richtte me op mijn school en werd die nerd, ik had altijd mijn huiswerk af haalde altijd goede cijfers en werkte veel alleen. soms gooide ze over met mijn eten, soms stuurde ze me vervelende berichtjes op mijn telefoon. ze bekritiseerde mijn kleren die ik juist zo mooi vond.

ik zat in sportklas omdat ik altijd erg veel van sporten heb gehouden. omdat ik sportklas zat gingen wij op sportkamp. 3 dagen in de Ardennen, we gingen bergbeklimmen mountainbiken en kanoën. heel leuk. maar s`nachts was het een hel. ze lachte me uit gooide spullen naar me toe noemde me lelijke dingen, ik wou door de grond zakken. Ik ging voorzichtig de tent uit en langs de rivier zitten en mijn zoute tranen mengen met het water van de rivier.

ik mocht natuurlijk ook niet alleen in een kano, andere hebben het meisje waarmee ik in de kano zat kunnen horen schreeuwen vanaf 500 meter ver. Bij het mountainbiken werd de mountainbike die ik had gepakt afgepakt en waren er geen meer voor mij waardoor ik op een professionele mountainbike moest, dat ging helemaal mis ik snapte niks van die versnellingen en remmen, en ik raakte ook nog eens verdwaald en los van de groep, het enige leuke was het bergbeklimmen,

Het meisje waarmee ik in de kano zat had hoogtevrees en durfde niet meer verder op de helft van een berg van 80 meter hoof en begon te huilen. Kamp was geen leuke ervaring. Toch bleef ik sportklas doen ook al zaten daar de meeste pestkoppen. toen begonnen de boks lessen ik moest boksen met een vriendin van mij, mijn enige vriendin. iedereen begon met het schreeuwen van sla haar in het gezicht, met zijn allen.

Omdat ik een aanval blokte kaatste hij naar me gezicht. ze begonnen te juichen.. Het enige wat de leraar zij is dat we niet in het gezicht mochten slaan meer niet, hij keek niet eens of er iets met mij was ( ik had een bloedneus). dat was de druppel ik ging daar weg. het pesten bleef doorgaan. soms was het meer soms minder ze vonden mij altijd anders.

pas in mij laatste jaar ben ik het gaan accepteren, dat betekent niet dat ik ineens van steen was, het betekende dat ik accepteerde wie ik was en dat ik me niet meer anders ging voordoen dan ik echt was wat ik eerder wel deed om er toch proberen bij te horen. Ik zit nu op de opleiding onderwijs assistent en wil later Engels docent worden ondanks dit alles, ik heb het heel erg naar mijn zin.

als ik mensen zie van mij oude school roepen ze me nog wel eens na maar de meeste zijn gelukkig nu ook eindelijk een beetje volwassen geworden. dit is mijn verhaal althans een gedeelte er van, er was nog zo veel meer. ik heb dit stukje nog een beetje verbloemt het was erger dan ik hier heb verwoord, ik zal dit altijd bij me blijven dragen.

 

mijnverhaal

 


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk