Pesten.nl is het anti-pest portaal

In de toiletten werd ik opgewacht en gestompt en geslagen.

Als klein jongetje op de lagere school werd ik al gepest, vooral de eerste 3 jaren.
Van en naar school werd ik opgewacht en geslagen. Na de eerste 3 jaar gingen de pestkoppen naar een nieuwe school en kreeg ik het de 4e, 5e en 6e klas rustig.\

Maar na afsluiten van de 6e klas ging ik naar een school in de grote stad vlakbij ons dorp. Vanaf de eerste dag ging het mis, ik was propperig dik en had de verkeerde kleren aan en wat belangrijkste is ik was verbaal totaal niet sterk.

Het gevolg was, mijn tas werd verstopt of naar beneden gegooid, in de toiletten werd ik opgewacht en gestompt en geslagen en naar de bushalte naar huis werd mijn tas weggegooid en kreeg ik klappen. Thuis kon ik er niet over praten, mijn ouders die compleet anders waren zagen het niet en mijn zus was juist het populaire type.

Na 2 jaar op de school probeerde ik van mij af te slaan, wat compleet mis ging, het in elkaar slaan stopte wel maar het psychisch pesten begon. Er werden geruchten over mij verspreid dat ik verkeerde seksuele voorkeuren had en dit werd breed uitgemeten.

Na het behalen van mijn diploma ben ik aan mijzelf gaan werken, zowel lichamelijk, geestelijk en verbaal. Toen ik in militaire dienst kwam heb ik helaas de eerste dag iemand een gigantisch pak slaag moeten geven (hij kende mij nog van school en wou hier verder gaan) en het was over.

Ik heb 2 zoons gekregen, mijn oudste zag ik dezelfde kant op gaan als ik, ik heb hem toen gelijk ingeschreven voor karate en zag hem hierdoor groeien en weerbaar worden. Hij is dus gelukkig niet gepest. Mijn jongste ontwikkelde zich als een pestkop, ik heb ervoor gezorgd (door mijn verhaal te vertellen) dat hij er mee stopte. (Het is wat als je grote stoere vader je zo een verhaal verteld).

Nu 30 jaar later ben ik een persoon geworden die nog vaak last heeft van zijn verleden maar die dit zijn leven niet laat beïnvloeden. Ik heb verschillende leidinggevende functies gehad en sta zeer sterk in mijn schoenen, heb dit wel zonder hulp gedaan.

Mijn advies is ook, maak je kind lichamelijk en verbaal sterk, doe hem / haar op een vechtsport. En hoe erg het ook is van je afslaan is het enige waar pestkoppen respect voor hebben. Alle goedbedoelde protocollen ten spijt, laten ze je op school met rust dan pakken ze je wel onderweg naar huis.

Wat kenny Rogers al song in Coward of the County” Some thimes you have to fight to be a men”.

Pesten.nl wil graag meer volgers om het pesten te bestrijden . Kennen uw vrienden onze pagina al? Deel onze pagina en help ons. Bezoek pesten.nl en onze Facebookpagina en klik op delen. Uw steun wordt zeer gewaardeerd.


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk