Pesten.nl is het anti-pest portaal

ik wil niet meer leven !

Hoi !,

Ik ben 11 jaar oud ik zit nu in groep 7. En ik wil niet meer leven. Waarom? want ik word gepest !!!! en ik weet niet meer waarom.

Pesten dat is niet grappig. Maar ik zal bij het begin beginnen. Het begon ik groep 3, ik was toen nieuw in de klas.

Ze begonnen me te plagen maar waarom weet ik niet dus ik hield me mond maar. Dat was dom van me maar ja ik wist niks anders. Ik werd geplaagd en er werd over mij  gerodeld  en nog veel meer. Ik was heel verdrietig en elke dag als ik naart school ging moest ik me inhouden. Toen ik naar groep 4 werd ik opeens niet door 1 persoon gepest maar door 5 !. Dat jaar was niet leuk . Ik zei el eens “hou op”maar dan kreeg ik  een stomp tegen me arm. ik was echt heel erg verdrietig toen.

In groep 5 werd door de helft van mijn klas gepest, maat ik  maakte ook eindelijk vrienden waardoor dat jaar wat minder erg was. Maar op groep 6 werd ik  door de bijna door de helft en een kwart gepest en dit gaat nu verder op groep 7 !!

Nu kan ik niet meer schrijven….


12 Reacties
 1. Vroeger werdt ik ook gepest je zei dat je vrienden had koester die. Gaan ze jou uitschelden laten zitten joh. Maar raaken ze jou aan dan sla je gwn terug deze persoon zal schrikken en mensen gaan respect voor je krijgen.

 2. ik ben ik
  niet meer
  niet minder

 3. Wow, wat heftig.
  Probeer er niet alleen met te blijven zitten en praat er met mensen over. Bijvoorbeeld met je ouders als je daar een goed contact mee hebt, of met en grootouders als je het daar goed mee kan vinden. Ik vind het ook super knap dat je je verhaal via deze site deelt. Misschien helpt het ook als je probeert met anderen om te gaan en de pesters te laten zien dat je je niks van hun aantrekt, ook al snap ik heel goed dat het moeilijk is.

 4. dit is heel heftig.
  pesten stop niet van zelf.. hoe je ook je hard best gedaan om.met jou ouder of docenten te praten.. het gaat maar door en door.. dus sta voor je zelf op. dat is de enige manier.. ze pesten jou omdat ze denken dat jij een slapling bent.. wees sterk en moedig.. als jij voor je zelf opkomen dan overwin jij het.. dit is mijn verhaal want ik werd niet meer gepest omdat ik.zelf voor me zelf opkomen..

 5. Ik weet niet of je een meisje of een jongen bent, maar ik begin maar hoe ik het doe.

  Lieve schat,

  Het komt allemaal goed,
  Ik ken je gevoel hartstikke goed want ben 9 a 10 jaar gepest.
  Stop niet met het leven en denk aan je familie.
  Stap naar een docent toe, die kunnen helpen.
  Ik wou graag in groep 3 al zelfmoord plegen.
  was toen pas 6

  Nu 10 jaar later,
  en ik zit hier nog steeds.

  Hou altijd in gedachte, wat hun zeggen is niet war.
  Wat ze achter je rug om over je zeggen, is omdat ze zelf onzeker zijn.
  En ze hebben het lef niet om je gezicht te zeggen.
  Laat je niet gek maken door hun, en ga door met wat je leuk vind.
  Kinderen zijn wreed, maar blijf jezelf.

  Ik hoop dat je hier iets aan had,
  xxxx

 6. Je moet naar de directeur/directrice gaan!
  Een meisje uit mijn klas ging dat ook toen hebben we met de hele klas gepraat en is het goed gekomen 🙂
  Je moet niet zo denken je doet niks verkeerd je moet gewoon blijven leven…
  Ga anders eerst met je ouders praten. Het is vast eng maar je moet dan eerst zeggen:’Pap mam houden jullie van me? worden jullie niet boos over wat ik nu ga zeggen..’
  Hopelijk heb ik genoeg geholpen?

 7. beste 11 jarige, wat goed dat je het opschrijft en het niet opkropt. Daarmee geef je jezelf lucht en kun je het van een afstand bekijken. Ik hoop dat je dan ziet dat pesten meer iets zegt over de pester dan diegene die gepest wordt. Iemand wil zich beter voelen of denkt stoer in de groep te zijn door een ander te pesten. Dat is pas zielig. Dat jij een mikpunt bent ligt niet aan jou, ik hoop dat je je daar bewust van bent. Ik raad je aan om er niet alleen mee te lopen maar het te delen met iemand die je vertrouwt. Daarna gaat het balletje rollen…praten op school en misschien zelfs met de pesters. Er worden ook weerbaarheidstrainingen gegeven waarin je leert voor jezelf op te komen en steviger in je schoenen te staan. Dat raad ik je aan. Vergeet niet dat er niets met jou mis is, je mag er zijn zoals ieder ander!

 8. ik ben zelf ook vroeger gepest
  maar ben er sterker van geworden
  en was zelf iemand die ik na mijn schooltijd weer trof en die zijn excusses aan mij maakte en zei kei hard tegen hem dat het nu niet meer hoefde dat had hij toen moeten doen.

  maar weet je iemand die je pest wil graag niet dat diegene zelf gepest word.
  vroeger deden de docenten er niks tegen maar tegenwoordig nu wel.

 9. Lief kind,

  Als ik dit van je lees, voel ik me heel verdrietig. Bij mij is het, heel lang geleden, ook zo gegaan. Ik kwam in een nieuwe klas en vanaf toen werd ik gepest. ZO maar, of omdat ik verlegen was. Het heeft jaren geduurd, tot op de middelbare school. Toen ik 11 was, meer dan 30 jaar geleden, deden ze er nog niet zoveel aan. Nu wel. Er is veel aandacht voor. Het wordt niet meer geaccepteerd.

  Al die kinderen die met toen gepest hebben, zijn nu volwassen mensen. Ze schamen zich voor wat ze gedaan hebben. Sommige van hun eigen kinderen worden gepest. Of ze pesten nog steeds andere mensen, omdat ze nog steeds niks geleerd hebben. In ieder geval vindt niemand die mensen aardig.

  Wat ik wil zeggen: pesten in een momentopname, er is een groepproces gaande waarin het kennelijk geaccepteerd wordt, wat er met jou gebeurt. Dat is niet ok. Het heeft niets met jou te maken, met wie je bent. Je bent namelijk ok. Misschien heft het een beetje te maken dat je steeds voorzichtiger wordt, maar dat gebeurt dan.

  Laat je niet klein krijgen, zoek hulp, je bent het waard, dat vinden al deze mensen hierboven ook. Bij je ouders, bij school, bij de kindertelefoon. Ga net zo lang door tot iemand je helpt. Zelfs als het betekent dat je naar een andere school gaat. Laat die kinderen er niet mee wegkomen, heb vertrouwen, in jezelf, in het goede. Heel veel success!

 10. Lief meisje,

  zou je je eens kunnen voorstellen dat jij zelf jouw beste vriendin bent?

  Ja? Ga dan eens naast jezelf zitten, sla een arm om je heen. En blijf een tijdje stil. En probeer te voelen wat zij voelt. Ze is immers je vriendin. Je houdt van haar. En blijf dan net zo lang samen met haar zitten tot je voelt dat er een heel groot gevoel van samenzijn is bij jullie tweetjes.

  En wat zou jij dan tegen jezelf zeggen? Iets waarvan je weet dat je er iets aan hebt. Vertel haar dat. Laat haar weten dat je meevoelt met haar. En vertel haar dan wat jij in haar ziet. Hoe je van haar houdt.

  Misschien knapt ze daar wel van op.

  Veel liefs,
  Joyce

 11. Hoi,
  Ik werd ook gepest toen ik in een andere klas kwam en ook ik kwam niet voor mezelf op. Toen ik naar de middelbare school gin koos ik voor een school waar niemand van mijn oude klas inzat. Daardoor kon ik me hervinden en heb ik veel vrienden en vriendinnen. Ook doordat ik op een teamsport zit heb ik veel vriendinnen gekregen en ging mijm zelfvertrouwen omhoog.
  Daar kon ik zijn wie ik wou zijn. Ik had ook 2 konijnen waar ik mijn problemen tegen vertelde, dat luchte op,
  Ookal klinkt het raar :). Vooral geen zelfmoord plegen want ik weet zeker dat het later beter word, dan vergeet je het nooit, maar je denkt dan meer aan de leuke dingen die je dan beleeft. Je moet vooral blijven doorgaan met je vrienden en met je leven. Ik hoop dat hoe mijn problemen zijn opgelost, ook uiteindelijk jou kunnen helpen 🙂
  Veel suc6 en liefs,
  Anna 🙂

 12. Hoi,

  Ik zit nu in de eerste en ik ben ook vanaf groep 3 gepest tot groep 8. Ik heb er ook aan gedacht om zelfmoord te plegen maar er waren paar vriendinnen van mij mij tegen hielden. Daar ben ik super dankbaar voor. Want ik heb nu een super leuke klas

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk