Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik werd compleet genegeerd en ik kreeg rot opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd.

ik ben sas, ik ben 13 jaar en zit op het montessori college Arnhem.
het pesten begon op de basis school ik denk in mijn 5e schooljaar en is er nu nog. Het begon met plagen en gewoon niets terug zeggen als ik iets zei maar het werd al snel meer,

Ik werd compleet genegeerd en ik kreeg rot opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Ik dacht ook wel dat het minder zou worden als ik naar een andere klas zou gaan maar dat hielp niets want in mijn 6e schooljaar ging ik naar de bovenbouw en kwam ik bij nieuwe kinderen in de klas, het ging best goed met me.

Ik werkte hard en had mijn werk ook bijna altijd op tijd af. Maar halfweg het jaar ging het toch weer mis en werd ik toch weer geplaagd. In mijn 7e schooljaar heb ik ze gewoon straal genegeerd en heb ik geprobeerd ze te mijden maar daar werd ik ook niet veel gelukkiger van.

Ik probeerde in de pauzes dicht bij de pleinwachten te blijven want als ik dat niet deed dan kwamen de pesters. Als ik dan een keer met iemand mee kon doen en een leuke pauze had kwamen ze altijd opdagen om het me toch weer af te pakken, Ik was ongelukkig en was blij als ik eindelijk naar huis mocht, dat is bij iedereen wel zo maar bij mij was het veel erger als bij andere kinderen.

En groep acht werkte ik zo hard als ik kon en probeerde ik door te zetten, want het zou allemaal nog maar 1 jaartje duren. Ik ging over en hoefde ze nooit meer te zien, ik had ondertussen wel eindelijk iemand gevonden die door het zelfde ging en met wie ik kon delen wat er gebeurd was.

Zij werd ook gepest en ze begreep wat er allemaal met me gebeurde. soms dacht ik wel eens dat zij de enige was die mij kende maar dat was natuurlijk niet zo.Nu zit ik een eind te breien aan mijn eerste jaar op montessori en ik word weer gepest. Het begon allemaal weer opnieuw en ik denk niet dat ik het 5 jaar ga volhouden op deze manier.

Ik weet dat als ik het opgeef het me nooit gaat lukken om ook maar iets te doen, maar als het niet snel een keer over gaat dan zie ik het somber in. echter ik ga proberen om door te gaan ik vraag me wel af wat er morgen op school gezegd gaat worden, maar dat zie ik dan wel weer.

Ik zou graag een reactie hebben op dit verhaal ik wil namelijk graag weten of er andere mensen zijn die dit probleem wel goed op hebben kunnen lossen.

groeten sas.

Meer persoonlijke verhalen: http://www.pesten.nl/mijn-verhaal/

mijnverhaal


7 Reacties
 1. Hallo Sas,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik het super tof van je vind dat je dit verhaal deelt met iedereen.
  Ik weet zelf niet hoe het voelt om gepest te worden, maar wil toch tegen je zeggen dat je zeker niet op moet geven.
  Je bent van jezelf uniek en dat weet jij zelf.
  Je moet maar zo denken dat ze jaloers op je zijn.

  Liefs Lisa

 2. Hallo Sas

  Ik weet hoe dit voor je moet voelen.
  Zelf ben ik inmiddels volwassen ( bijna 45 dus best wel oud )
  Voor mij heeft het pesten 9 jaar lang geduurd.
  Het hield op toen ik hun mening over mij niet langer belangrijk vond.
  Het pesten was, na de basisschool alleen nog maar schelden en roddelen en doordat ik naast schelden en roddelen gewend was aan schoppen slaan haren trekken, van de fiets af gooien… etc kon ik na een tijdje mijn schouders ophalen over de zielige manier waarop ze me probeerden te raken. Maar het allerbeste hielp het dat ik er over kon praten met een begeleider op school. School zorgde dat er een vertrouwenspersoon was met wie je dit soort dingen kon bespreken en ze heeft me geholpen om hier mee om te gaan. Heb jij iemand met wie je hier over kan praten?

 3. Hoi Sas,

  Is er op school een docent met wie je over je probleem kunt praten?
  Misschien heeft hij of zij een goed plan om dit op te lossen.

  Veel succes!

  Groetjes, Christa

 4. Lieve Sas,
  Ik zit zelf in de 2e in Dieren op het Rhedens en dit gebeurd mij ook. Je bent niet de enige ik word ook genegeerd en gepest tot ik depressief ben maar je moet niet zomaar opgeven je kunt dit laat die pesters zien wie je bent en als ze een lullige opmerking maken probeer het alsjeblieft te negeren. Je moet als je in een nieuwe klas komt met volle energie en vrolijkheid beginnen zodat de kinderen uit je nieuwe klas zien dat je een geweldige meid bent. En ik weet wel makkelijker gezecht dan gedaan maar probeer het, je hoeft jezelf niet te verstoppen jij mag er ook zijn. Je bent een super aardig en lief meisje dat geloof ik zeker. Ik hoop dat je hier iets mee kunt
  groetjes,
  Michelle

 5. Beste Sas
  Blijf altijd in jezelf geloven en geef nooit op.
  Ik heb het zelfde meegemaakt, die pesters zijn zelf niet zeker over hun zelf daarom doen ze dat. ( dat is heel dom van die pesters. )
  Als jij je drommen volgt en zelfverzekerd bent en blijft, zul jij meer dan al die pesters bij elkaar berijken.
  en onthou je bent nooit aleen!!!!! Je bent perfect zoals je bent!!!!!!!!!!

 6. Lieve Sas, ik ben een moeder van een ( ook) gepeste dochter… buiten sluiten en negeren; is de ergste vorm van pesten!.. dit overkwam óok mijn dochter.. het ergste is,wanneer ik ouders tegen kom en zij vragen hoe het nu met haat gaat, krijg ik als tegen reactie te horen; ” ik hen met mijn dochter/zoon het erover gehad en zij zegt dat je dochter helemaal niet gepest werd”.. kinderen zien buiten sluiten en negeren schijnbaar niet als pesten. Maar in mijn ogen is dit de ergste vorm van pesten.. veel sterkte, en probeer verder te gaan en het af te sluiten, vraag anders hulp zoals mijn dochter heeft gedaan .

 7. hoi Sas,
  Ik weet hoe je je voelt ik ben namelijk zelf ook een paar jaar lang gepest. Ik wist niet hoe ik het moest laten stoppen, maar toen begon ik na te denken dat de pesters zelf eigenlijk heel zielig zijn omdat ze op deze manier aandacht proberen te krijgen. Wat maakt het eigenlijk uit wat ze van je vinden er zijn een heleboel mensen die jou zeker mogen.
  Hou je sterk

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk