Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik werd buitengesloten en voelde ik me ontzettend eenzaam.

Ik ben een jongvolwassen vrouw van 17 jaar, maar van binnen ben ik een beschadigd meisje. Op de basisschool heb ik het nooit naar mijn zin gehad. Ik was nog jong toen het begon.
Het begon met dat ik niet zoveel vriendinnetjes had als al mijn andere klasgenootjes. Ik kon mij sociaal-emotioneel nog niet aansluiten bij mijn klasgenootjes, terwijl ik cognitief al aan meer toe was.

Langzaam maar zeker is dit eenzame gevoel een weg gaan vormen. In groep zes ben ik verhuisd, ik wilde een nieuwe start maken. Een nieuwe woonplaats, een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe klasgenootjes.
In het begin van groep zes ging het heel goed, ik had een goede vriendin en we waren niet te scheiden. Echter, na een paar maanden werd mijn hele wereld weer op de kop gegooid, ik paste er blijkbaar toch niet tussen.

Wederom werd ik buitengesloten en voelde ik me ontzettend eenzaam. Ik ging me enorm minderwaardig voelen. Het pesten, wat begon met buitensluiten, werd door de jaren heen steeds heftiger. Groep acht was het ergste jaar, ik werd niet meer aangekeken door klasgenoten, werd ik dit wel, kreeg ik een rotte opmerking.

Ook stalen ze regelmatig dingen uit mijn tas of etui en kreeg ik overal de schuld van. Op een gegeven moment was het zo erg, dat ik van de juffrouw de schuld kreeg dat ik constant bij de pesterijen betrokken was, het was mijn schuld.
Dit hakte er enorm in en gaf mij het gevoel dat ik een mislukkeling was. De stap naar de middelbare school was voor mij dan ook heel fijn, een nieuwe school en maar weinig klasgenoten die bij mij in de nieuwe klas kwamen.

De eerste jaren ging het redelijk goed, nog steeds kreeg ik vervelende opmerkingen en gebeurden er nog wel eens dingen, maar ik kon er beter mee om gaan en ik had wat vriendinnetjes. In de 3e klas ben ik naar een andere school gegaan, omdat ik niet verder kon qua niveau op de huidige school.

Dit zag ik als een echte kans, een grote school in een nieuwe plaats en niemand die mij en het pestverhaal kent. Na een paar maanden was het wederom mis, ik had eindelijk een vriendengroepje gevonden, maar hier werd ik letterlijk uit gezet. Ik baalde enorm en al mijn gevoelens van de basisschool werden bevestigd, ik ben stom, ik ben lelijk, ik ben niks waard, ik ben niet leuk, ik ben niet aardig.

Het pesten is nu gelukkig gestopt, ik heb vriendinnen en zelfs best veel. Ik ben hier natuurlijk erg blij mee, maar mijn verleden heeft mij wel gevormd. Ik heb er nog steeds heel erg veel last van, van de gevolgen.

Momenteel zit ik in de 6e klas en ik heb psychische problemen, waaronder een eetstoornis en een depressie, met als medeoorzaak het pesten. Pesters moeten beseffen wat ze iemand aanrichten, het maakt niet uit welke manier van pesten, het moet stoppen.

Ik gun niemand een onzeker leven, wat gevormd is door pesters.

 

mijn verhaal


14 Reacties
 1. Heb laatst mini clip gemaakt over gepest te worden jonge heet tommy
  https://www.youtube.com/watch?v=aUYilEeBqVk

  • Hebben jullie tips hoe ik dit kan stoppen, k zit in de zelfde situatie

   • denk bij jezelf dat zij eigenlijk nog zieliger zijn dan jij, omdat ze op deze manier aandacht proberen te krijgen. medelijden hebben werkt meestal wel. anders moet je gewoon een keer laten zien dat je niet zwakker of slechter dan hun bent door er iets van te zeggen. en als ze bijvoorbeeld sukkel tegen je zeggen moet je gewoon zeggen ja ik ben een sukkel dan hebben de pesters geen plezier meer in het pesten en dan stopt het

 2. Simon heeft mij ook een tijd gepest hij is een Belg echt een rotzak.

 3. Sorry voor het ongepaste taalgebruik dit was een vriend.

 4. Ik begrijp hoe jij je voeld
  ik ben op de bassischool gepest, was altijd alleen en mocht er nooit bij horen, ik kreeg altijd overal de schuld van. Waarom ik ? Waarom moesten ze mij nou altijd hebben ? ben ik nou echt zo lelijk, zo dik..
  in de pauze altijd alleen, niemand die bij me wou zijn. Bang om zelf ook gepest te worden. het was heel moeilijk, maar ik had het maar geaccepteerd om alleen te zijn. Wie was ik nou ? Ik ben helemaal niks, niemand die me zou missen als ik zelfmoord zou plegen.

  • ik snap je wel want ik werd zelf ook heel erg gepest en ik was eenzaam maar gelukkig waren er mensen die me begrepen! ik heb dit inmezelf gehouden en schreef het in me dag boek ik kon niet voor mezelf opkomen!]

  • hou je sterk meid er zijn genoeg mensen in de wereld die om je geven.

 5. haloo

  ik word vaak buitengesloten en voel em heel eenzaam
  iik weet niet hoe ik het moet aanpakken

  • Hoi, zelf voel ik me vreselijk buitengesloten, ik hoor nergens bij en niemand wil met mij samenwerken. ik heb er met mijn mentor over gepraat, maar het probleme is dat wij geen oplossing weten. En het ergste is dat ik het er een keer met een klasgenoot over heb gehad en ze zei dat ze denkt dat andere dorhebben dat ik me buitengesloten voel…
   Ik ben echt boos waarom sluiten ze me buiten?

 6. Ik hem medelijden.
  Van zulke onderwerpen lig ik s’nachts ook nog wakker.
  Het is mij ook trouwens overkomen

 7. ik leef met je mee

 8. ik leef met je mee vind het heel erg wat er gebeurd is
  lieve ksujes anoniem sterkte

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk