Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik werd buiten gesloten en voelde me heel eenzaam en alleen.

Het gepest is eigenlijk begonnen toen ik net 2 jaar op mijn nieuwe school kwam. Met gym ben ik nooit de beste geweest, ik heb een conditie van NUL en kan niks, ik was altijd bang uitgelachen te worden.

Daarom ben ik ook bang om een sport te gaan doen omdat ik bang ben dat raar word aangekeken en de trainers mij maar raar vinden. Maar het pesten begon in groep 6, er was een iets nieuws bedacht door een paar jongens en dat was “bacteriën doorgeven” en dan rende de jongens en meiden naar mij raakte mij aan en zo gingen mijn bacteriën de hele klas door.Dit duurde een half jaar lang

Maar ook omdat ik een speciaal reken niveau doe omdat ik dyscalculie heb en dus een apart reken schrift kreeg .Mensen wezen naar me in de pauzes en lachte, ik werd met gym als laatst gekozen en zaten ze ook nog eens te discussiëren wie mij in z`n  team nam, ik werd buiten gesloten en voelde me heel eenzaam en alleen. Niemand wilde ooit met mij spelen of wou naast mij zitten omdat ik “vies” was en raar deed.

Ik kwam vaak verdrietig thuis maar liet het niet merken. ik ben in groep 7 blijven zitten., In het eerste jaar van Groep 7 liepen ik en m`n broertje naar school. Hij moest bij een andere deur er in ik gaf hem een kus en wou naar boven lopen toen er een jongen uit mijn klas naar mijn broertje toe liep en vroeg: “Is het leuk om Zara’s broertje te zijn?

Ik liep naar mijn Juf toe en vertelde het hele verhaal, In de klas hadden we het er over en heb ik verteld wat ik er van vond, Hij had wel door dat het over hem ging. In groep 8 begon zelfs mijn enige vriendin mij te pesten waardoor ik niemand meer had. Toen ik naar de brugklas moest ben ik als enige meisje naar een andere school gegaan waardoor ik het pesten achter mij kon laten.

In de brugklas werd ik weer gepest omdat ik een waarschijnlijk gekneusd stuitje had en ik elke dag met de auto werd gebracht dat ik moeite had met zitten en gaan staan, maar de dokter had een plan dat ik op een donut kussen moest zitten. Ik had die dus voor het eerst mee naar school en mensen begonnen te kijken lachen en zelfs een paar jongens uit m`n klas begonnen er grapjes over te maken, toen we in de les zaten bij drama werd dat kussen onder mij vandaan getrokken en besloot ik dat kussen nooit meer te gebruiken,

Ik ben daarmee naar mijn mentor gegaan en eindelijk was het gepest afgelopen. Nu in klas 2 word ik weer gepest. Ik ben daar mee naar mijn mentor gegaan en het uit gepraat met die jongens. Ik en mijn vriendinnen zaten allemaal rare geluiden te maken in de wc, dus ik deed een elektrische tandenborstel na en een van die vriendinnen en nam het op en stuurde het in de groepsapp, waardoor de hele klas wist dat ik het was en gingen de hele tijd die opname aan zetten en gingen mijn klasgenoten met dat geluid achter me aan en bleven het maar sturen dus ik ben uit die groep gegaan en heb alle mensen geblokkeerd die die geluiden maken

Gelukkig is dat nu wel een beetje voorbij, maar nu heb ik het gevoel dat mijn vriendinnen mij raar vinden omdat ze achter mijn rug om nare dingen over mij zeggen bijv. “Walvis” omdat ik wat dikker ben en een aparte stem heb, vandaag bij gym deed ik voor de grap bij een van mijn vriendinnen een schijnbeweging om haar in het water te duwen, en toen zei ze “kom dan zal ik jou er eens in duwen” en toen zei mijn andere vriendin probeer haar maar eens weg te duwen en ze verdrinkt toch niet want ze is een walvis.

Ik heb nog al een puntkin en gaan daar grapjes over maken en rare tekeningen over maken, Ze laten me voelen alsof ik niks waard ben en dat ze me niet mogen, Ze zeggen nare dingen over mij en vragen me steeds om een Walvis geluid te maken. Ze lopen zonder reden weg  en en zeggen dingen wat ik dan niet mag weten, of dan hoor ik ze dingen zeggen over mij.

Ik zit er nog steeds mee en blijven dit maar doen, Ik ben er niet sterker van geworden maar ik heb mezelf gevonden wie ik echt ben.

 

meer persoonlijke verhalen kan je lezen op:

pesten.nl/mijn-verhaal

 

mijn verhaal


6 Reacties
 1. Laat je niet kisten door trieste mensen. Ik ben nu 29, ben gepest in groep 6 tot 8 in totaal 3 jaar. Ik werd opgewacht, geslagen, gekleineerd er werden dingen gezegd. En ja, na anderhalf jaar geloofde ik dat ik geen ruk voorstelde. Als het maar lang genoeg wordt gezegd..
  Maar geloof me dit nare gevoel gaat voorbij. Het duurt alleen wel even. Ik heb tot mijn 25e jaar problemen gehad met lachende mensen, ik dacht steeds dat zij mij uitlachte.
  Uiteindelijk kom je hier sterker uit dan menig ander mens. Mensen die nooit zijn gepest zijn nooit op zichzelf aangewezen geweest. Deze mensen zijn geestelijk heel zwak als zij ouder worden. Wij zijn sterker want wij hebben al het emotionele leed al meegemaakt. Wij zijn niet te breken. Hou vol want het kan alleen maar beter worden. Wees trouw aan jezelf doe wat je leuk vind en laat die pesters lekker. Lach erom, want eigenlijk zijn zij zieliger dan wij.

  • Juist Jelle! Zo heb ik het ook ervaren ben nu 27 en hebt mijn verleden achter me gelaten. Ben zelf in de brugklassen zwaar gepest geweest en was terugkijkend in die tijd een onzeker overkomende jongen denk ik. Maar heb later mezelf herpakt en ben er ook sterker uitgekomen dan ooit. Het maakt dat je veel mensenkennis er ook door krijgt en je ze feitelijk(pesters) vaak een paar stappen voor kunt zijn. Het is soms net als schaken. Je wordt er een strateeg van. Voor iedereen die gepest wordt zorg ervoor dat je sterk staat, zoek iemand die je kan vertrouwen dat je een klankbord hebt. Zodat je je verhaal even kwijt kan. De pesters zijn de zieligste mensen die er zijn! Zij zijn het die koste wat het kost de boventoon willen voeren in groepsverband ten koste van anderen. Dit doen ze alleen maar om zelf niet het slachtoffer te worden. Ze zijn zo doorzichtig. Kop op voor iedereen die er last van heeft. Het leven kan zo mooi zijn laat je niet kisten. Succes!

 2. Dag Zara,

  Sterk van je dat je zo je verhaal durft te vertellen en er zelf niet mee rond blijft lopen. Het is altijd goed om er over te praten, al is dit met vrienden, familie of gewoon zoals nu via het internet.

  Als ik je verhaal lees dan vind ikhet heel erg rot voor je dat het pesten zo aan blijft houden. Je weet zelf waarschijnlijk ook wel dat je een sterke meid bent en hier ver boven staat. Zelf ben ik inmiddels 27 jaar, zelf nooit gepest maar ik heb het vaak meegemaakt van dichtbij en hierbij ben ik opgekomen voor de gene die gepest werd.

  Blijf altijd in jezelf geloven en bespreek en bekijk jezelf nooit op een negatieve manier, maar positief.
  Ga juist voor het gene waarin je niet uit lijkt te blinken, maar zet jezelf zo veel mogelijk in, daarmee laat je zien hoe sterk je bent. Je zegt dat je wat “dikker” bent en een “apparte” stem hebt! je bent niet dikker en hebt geen apparte stem, je bent mooier en hebt een unieke stem..

  Bekijk jezelf positief en geloof in jezelf, jij zult uiteindelijk verder komen dan die sukkels die jou bekritiseren.

  Je bent sterker Zara 😉 jij komt er wel.

  Succes, groeten Tim.

 3. Hallo meid,
  Goed van je om het te vertellen!
  Ik ben ook altijd gepest geweest, en eerlijk gezegd zal ik het nooit vergeten. Ook ik werd gepest om bepaalde dingen die “anders” zijn. Ik heb bijvoorbeeld een moedervlekje op mijn wang, en dat werd altijd poepvlek genoemd, maar tegenwoordig word het een schoonheidsvlek genoemd, en word er vaak gezegd dat het me juist mooi en schattig maakt, haha. Ook was ik een “plank” tot ik ongeveer 22 was, en ook daar werd ik om gepest (En om Veel meer dingen, maar dat terzijde). En nu, haha, ze durven me niet eens meer te pesten. Niet dat ik ze wat aan doe, maar puur omdat ik zelf lach om wat ze zeggen en me rare kanten op noem, ik ben er juist erg trots op! Dus maak je geen zorgen, het komt wel goed, praat erover en vind vrienden die wel echt klaar voor je staan.

 4. Hallo lieve Zara,

  Wat een herkenning kan ik lezen in je verhaal!
  En zeker over het Walvis gebeuren, ik was de walvis in de gymzaal, als ik in de gym rende, daverde het ganse gebouw, volgens mijn pesters. Ook ik, was niet van de slankste op mijn 16de. Ben daar ook jaren mee gepest geweest.
  Ondertussen heb ik mijn eigen coachingspraktijk en begeleid/adviseer/help ik mensen met de gevolgen van pesten. Mocht je interesse hebben om eens te praten, om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen. Dan hoor ik het heel graag.

  Warme groetjes, Sarah

 5. Geef nooit op blijf sterk, laat geen zwakte aan de pesters zien, als ze pesten loop er dan langs en nergeer ze, pesters vinden pesten niet leuk zonder reactie oftewel nergeerze pesters zijn de actie maar wat is actie zonder reactie

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk