Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik kan geen vrienden maken omdat ik niet durf te praten

Hallo, ik ben vroeger veel gepest. Zelfs nog op mijn 20e, op het internet. En zelfs nu nog kom ik af en toe mensen tegen die me uitlachen, iets naars over me zeggen. Op de basisschool ben ik heel erg gepest en op de middelbare school ben ik heel erg genegeerd, alsof ik onzichtbaar was.
Hierdoor heb ik een enorme sociale angst ontwikkeld. Ik kan geen vrienden maken omdat ik niet durf te praten. Ik kan geen werk vinden omdat mensen me te verlegen vinden en omdat veel baantjes stressbestendige en sociale mensen willen, wat ik absoluut niet ben.
Ik loop vaak afspraken mis met nieuwe mensen omdat ik paniekaanvallen krijg. Hierdoor komt mijn leven niet erg vooruit. En de schaamte maakt het nog erger. En het ergste is, door het gepest ben ik erg laat met het waarmaken van mijn dromen.

Ik durfde vroeger niet voor mijn dromen uit te komen, omdat ik wist dat ik daarmee gepest zou worden. Dat heeft mijn hele leven beïnvloed en daardoor ben ik gaan tekenen. Om me te verstoppen achter mijn tekeningen, binnen in mijn kamer. Helaas ben ik nu te oud om alsnog de dingen te gaan doen die ik toen heel graag wilde. Alles wat ik graag had willen doen is gericht op kinderen en jongeren. Daar ben ik erg verdrietig om.

Het is nu nog moeilijker een leuk leven te hebben. Nu zit ik erg vaak thuis en raak ik er heel depressief en eenzaam van. Ik kom geen leeftijdsgenootjes meer tegen. Gelukkig heb ik in de tijd dat ik niet gepest werd een vriend gevonden en mijn dromen een beetje kunnen waarmaken. Hierdoor wil ik niet meer dood. Maar mijn leven is toch meer geestelijk overleven geworden dan echt leven. De hele tijd net niet dood willen.
En een beetje hoop hebben dat het ooit goedkomt met mij.

Ik ben sinds ik klein was eigenlijk nooit echt gelukkig geweest. En nog steeds niet gelukkig. Ik zou ook niet weten hoe dat zou zijn, meer dan een paar dagen gelukkig zijn en geen angst, schaamte of schuldgevoel voelen. Of meer dan een jaar. Ik verlang nog steeds naar kinderdingen omdat ik die vroeger heb gemist.
Het spelen, vrienden hebben, lol maken…maar nu ben ik te oud. Woorden zoals, plezier en gezelligheid  en vrienden doen me ook fysiek pijn.Ik wou dat ik niet zo erg gepest was vroeger.

Dan was ik nu een vrolijke meid die mensen blij kon maken en met wat vrolijke vrienden. Ik wou al heel erg vroeg mensen blij maken (sinds ik 6 was). Maar mijn pogingen om lief te zijn op school hebben geleid tot gepest. Omdat ik het niet zo goed kon. Ik zou een persoon met een groot hart zijn nu. In plaats van iedereen het lastig maken en mij raar vinden omdat ik zo bang ben.


4 Reacties
 1. Met tranen in de ogen lees ik je stuk tekst; ik had het geschreven kunnen hebben.
  Vooral je laatste alinea raakt me: ook ik had altijd de intentie om mensen blij te willen maken, maar dat heeft altijd tegen me gewerkt.

  Toch denk ik dat je alsnog een groot hart hebt, je schijnbaar gevoelige karakter past alleen minder goed bij deze harde wereld. Wat dat betreft kan ik mezelf een lotgenoot noemen…

 2. Ik vind het erg verdrietig om te lezen dat je helemaal niet lekker in je vel zit. Pesten is naar en ben zelf ook een tijdje nogal gepest geweest. Genegeerd ook, alsof ik niet bestond. Altijd degene die anders is. Kan me helemaal inleven hoe gepest worden is en wat het met je doet. Heb momenten gehad in mijn leven dat ik niemand meer had. Zeker niet leuk dat je niet zoveel vrienden hebt. Als je wilt mag je mij wel toevoegen op facebook of wat dan ook. Zou er graag voor je willen zijn 🙂 en iets voor je kunnen betekenen. Mocht het je zien zitten mijn mail is: aprilwednesday@hotmail.nl. Bij mij mag je helemaal jezelf zijn en je hoeft je nergens voor te schamen. Misschien vind je over het internet vrienden maken minder eng. Een site op internet waar je goed contact kunt leggen met meisjes van je eigen leeftijd is http://www.wannabefriends.nl.. Hoop dat het snel beter met je gaat en je leuke mensen om je heen krijgt! Onthoud ook zeker dat er meer mensen zijn die met hetzelfde rond lopen als jou. Dat zijn de beste mensen om vrienden mee te worden. Misschien wel een leuk idee, weet niet of het bestaat. Maar waarom komt er niet een ontmoetingsplek voor allemaal mensen die het lastig hebben en bang zijn om sociaal contact te leggen ? lijkt me dat als je allemaal in het zelfde schuitje zit het minder eng is

 3. Lieve meid,

  Ik herken je verhaal, ik ben ook vanaf de bassisschool net zoals jij heel erg gepest, de hele school deed het, en ook op de middelbare school.

  Ook ik heb op mijn 14e zelfmoordgedachten gehad.
  Ik ken dat gevoel, dat gevoel dat je wat groots mist, wat je je hele kindertijd niet hebt kunnen krijgen.
  Nooit heb ik een mooie surprise gehad, terwijl ik altijd wel mooie maakte voor andere klasgenoten. Altijd een doos, niks versierd… en ik kreeg ook vaak niet de cadeautjes die op mijn lootjes stonden.
  Ook werden altijd mijn spullen op de grond, douche, en wc gegooid bij de gymles, op de middelbare en bassisschool.
  Ik ken je pijn, lieverd, echt! ik heb zo’n medelijden met dat lieve kind dat ik was, dat zo diepgaand werd gepest, als ik nu terugkijk, denk ik, damn, hoe kan je zo’n lief verlegen meisje dat aandoen!?!

  Ik ben nu 19 jaar, op 18 jaar tienermoeder geworden. Ik had ook geen vrienden, maar wel behoefte aan een stukje liefde(daarom wilde ik graag een kind) voor mijzelf, omdat ik geen vrienden heb, en veel pijn gehad heb.
  Mijn vriend is ook een buitenbeentje, hij heeft ook psychoses en zware medicijnen, waardoor hij gelukkig wel redelijk kan functioneren. Ook had hij groeistoornis, waardoor hij zonder hormonen erg klein zou blijven.
  Waarom ik dit vertel, omdat, lieve meid, ik hou juist van mensen die anders zijn, die begrijpen hoe het voelt, om een buitenbeentje te zijn, en ik hou ook van mensen zoals jij, want mensen zoals wij zullen een ander nooit een vinger wijzen, omdat we weten, hoeveel pijn zoiets doet..

  Lieve meid, ik zou zeggen, er bestaan veel mensen zoals jij, die ernstig gepest zijn in hun verleden, en die je begrijpen, er bestaan veel lotgenoten forums, daar zul je nogal wat vrienden vinden!
  Sterkte, en vergeet niet, er zijn veel mensen die je begrijpen en die je vriend willen zijn.

 4. ik ben wel 51 jaar maar ben vroeger ook gepest en op gestoken en ik kan moeilijk nee zeggen dus ik ben bangig en niet mij zelf ik wil contact hebben met lotgenootjes groeten van Bert Wilhelmy Damsté

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk