Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik ging geloven dat ik niks waard was.

In groep 4 ben ik naar een andere school gegaan. Dit was geen succes. ik ben hier verschrikkelijk gepest. Altijd was is alleen, niemand wilde met mij spelen. Ze scholden me uit voor van alles wat je maar kan bedenken en later sloegen ze mij elke dag in elkaar.
Niemand deed er iets aan, mijn meester ontkende het en het pesten werd alleen maar erger. Mijn ouders vertelde ik dat ik gewoon weer onhandig was geweest als ik weer met een blauwe plek of kapotte kleren thuis kwam. Ze geloofde het niet maar lieten het voor wat het was.

Stiekem wisten ze wel iets van het pesten af en waren ze ook naar school geweest maar ze wisten niet dat het zo erg was en de directeur vertelde keer op keer dat er niet gepest werd op zijn school.

Ik kreeg ruzie met een meisje omdat ik haar geen antwoord gaf toen ze weer iets beledigends vroeg. Dat was mijn grootste fout, geen antwoord geven, ze had namelijk een broer in groep 7. Al snel werd ik door de hele school gepest. Het ergste was nog wel dat ik ging geloven wat er gezegd werd. Misschien ben ik wel niks waard, ben ik iedereen tot last, ben ik lelijk etc.

Op een dag werd ik door de jongens uit groep 7/8 bedreigd. De woorden die ze zeiden zullen voor altijd in mijn hoofd gekerfd staan: we geven je een keuze. Of jij maakt zelf een einde aan jouw leven of wij doen het voor je.

Met een mes stonden ze tegen over me. Even heb ik getwijfeld, Ik zag geen uitweg meer. Nooit durfde ik met iemand te praten, ik schaamde me. Na de bedreiging ben ik toch met mijn ouders gaan praten. Mijn vader was buiten zinnen, zo kwaad op de pesters.
Uiteindelijk ben ik terug naar mijn eerste basisschool gegaan maar mijn vrienden waren mijn vrienden niet meer omdat ik niet meer ben wie ik was. \Op de middelbare school begon ik goed, ver weg van de oude pesters. Opnieuw beginnen maar wel met oude vrienden.
Toen Ik zag dat in de kantine een meisje over en weer geduwd werd en drinken in haar kleding werd gegooid kwam ik voor haar op. Mijn vrienden werden bang en hebben mij laten stikken, vanaf die dag hebben ze mij afgestoten en alleen laten staan. De pesters gingen door op mij.

3 jaar lang heb ik dat gepikt omdat ik er niet tegen durfde te gaan. Weer ging ik geloven wat ze zeiden. Totdat ze fysiek werden, ik heb iedereen om hulp gevraagd: leraren, mentoren etc. Niemand hielp. Tot de dag dat de pesters mij omsingelde en in elkaar sloegen. Toen knapte er iets, ik vocht terug. En omdat ik op vechtsport zit won ik.

Vanaf toen was het eindelijk klaar. het heeft een kras in mijn ziel nagelaten. Nog steeds heeft het effect op mij, ik heb hele erge faalangst, ben heel onzeker. Nu studeer ik voor lerares basisonderwijs en worstel nog elke dag met de gevolgen van die tijd. 1 ding is zeker, in mijn klas gaat het nooit zo ver komen!

Luister naar een kind en neem die, hoe jong dan ook, altijd serieus!

 

mijnverhaal


1 Reactie
  1. ik steun alle gepeste mensen!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk