Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik dacht dat hij met plezier naar school ging..

Mijn zoontje is een vrolijk mannetje, wordt lachend wakker en gaat lachend slapen. Geen moeite is hem teveel als iemand hulp nodig heeft, maar hij kan ook enorm stieren hoor, een heilige is hij zeker niet.

Op zijn oude school werd hij stil, boos en verdrietig. In het begin leek er niets aan de hand, hij had wel eens geen zin, maar na een paar flauwe moppen en de kietel dood ging hij met plezier naar school. Althans, dat dacht ik. ging naar mijn werk, hij gaf me een knuffel en een kus veel plezier vandaag he pap!  “Jij ook he jongen! Goed je best doen he!”, hij zwaaide me uit, en Mama bracht `m naar school. Zo ging het elke ochtend.

Omdat ik de hele dag werk zag ik hem nooit direct uit school, maar van Mama hoorde ik wel eens over kleerscheuren, kapotte broeken en van hem zelf dat hij de les uitgestuurd werd, niet mee mocht doen met gym etc.”Waarom dan niet ventje? En waarom werd je de les uitgestuurd?” Omdat ik niet oplet, en als ik gepest wordt en er wat van zeg wordt ik weggestuurd.

Gesprekken met leraren waren niet te voeren, die hadden geen tijd. We modderden wat aan met onze steeds minder vrolijke zoon tot op een dag Mama belt; Mijn zoontje was opgewacht op school door minstens 20 kinderen, Mama had de confrontatie nog net kunnen voorkomen doordat ze gewaarschuwd werd door een zusje van een van de kinderen.

De school beloofde beterschap, Mama en ik waren blij dat het niet zover was gekomen, en onze zoon zelf had er gelukkig weinig van mee gekregen. Er kwam geen beterschap, het pesten bleef aan, onze zoon had een grote leerachterstand, en bij navraag werden we weggestuurd.

Uiteindelijk is onze zoon nu naar een andere school gegaan waar hij het gelukkig prima naar zijn zin heeft, hij lacht weer, verteld in de vakantie dat hij zin heeft om weer naar school te gaan, maar misschien wel het triestigste van het hele verhaal waren zijn kreten na de 1e dag op zijn nieuwe school:”Mama! Papa! IK HEB WAT GELEERD VANDAAG!!!!!!!!!” Hij kon zijn lol niet op, een school waar mensen vriendelijk waren en hij wat geleerd had.

De reden dat ik dit hele verhaal hier vertel is omdat ik pas geleden een ander kind van zijn oude school gezien heb tijdens het sporten van mijn zoontje. Zijn gezicht, schouders, armen en benen, alles zat onder de wonden en blauwe plekken.”Wat is er in godsnaam met jou gebeurd? stamelde mijn zoontje.” Na enig gestotter kwam het er dan toch uit: “Ik ben in elkaar geslagen, op school.

Ik herinnerde als de dag van gisteren het moment dat mijn zoontje werd opgewacht en kan Mama niet genoeg bedanken voor het op tijd door hebben van de hele situatie, maar helaas is dit niet altijd zo. Sinds mijn zoontje de school verlaten heeft zijn er nog 8 kinderen naar een andere school gegaan, allemaal om dezelfde redenen.

Ik wil elke ouder die dit leest vragen het pesten serieus te nemen, ik heb mijn zoontje vaak gezegd dat hij gewoon even moest doorzetten en het de volgende dag vast weer beter zou gaan. Nadat ik weet wat ik nu weet heb ik mijn zoontje met een brok in mijn keel verteld dat het mij speet, en dat ik zijn woorden serieus zou nemen vanaf nu.

 

Mijn tranen bedwingend,een bezorgde ouder.


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk