Pesten.nl is het anti-pest portaal

ik ben nu al meer dan 1 jaar het slachtoffer van pesterijen op het werk (update)

Een jaar of 2 geleden hebben wij onderstaande ingezonden brief geplaatst en hebben daar veel reacties op binnen gekregen. Inmiddels hebben wij een update van deze situatie en willen wij dit jullie niet onthouden.

Eerst de originele mail:
Het begon allemaal als een geintje, gezien ik wel tegen een geintje kan vond ik dat helemaal niet erg. Maar het bleef niet bij een geintje alleen. Als iets dagelijks meerdere keren wordt herhaald door de zelfde personen wat je als bedreigend ervaart en het maar niet ophoud dan kun je spreken over pesterijen.

In mijn geval wordt ik dagelijks op een intimiderende manier geïmiteerd dat wil zeggen dat zij mijn stem na lopen te doen, de manier waarop ik loop, hoe ik mijn dingen doet, lacht en spreekt.
Nu is het zo dat als dit gebeurd dat ik dan helemaal dicht klap en er dan geen woord meer over mijn lippen komt. Ik ben van huis uit een verlegen persoon.

Door de imitaties is het voor mij moeilijk om nog een houding aan te nemen. Ik ben namelijk heel erg bang dat ze het dan weer gaan imiteren. Laats kwam ik uit mijn Auto ik was buiten de deur gaan lunchen en moest ik over de parkeerplaats naar het werk lopen, in de rokers abri stonden een aantal mensen die het leuk vonden om keihard te roepen “Hallo Freek” op de manier zoals ik dat altijd zegt en de anderen dan triomfantelijk lachten, dat is iedere keer zo.

Ik durf me bijna niet meer door het bedrijf te bewegen. Overal waar ik kom daar voel ik me onveilig. Ik sta met twee mensen te praten, er komt iemand langs die een domme opmerking maakt over mij waardoor de twee waar ik mee staat te praten hartelijk moeten lachen.
Dit heb ik als zeer bedreigend ervaren. Ik wil gerespecteerd worden, net zo goed als ik anderen respecteer. Met wederzijds respect kom je een heel eind. Ons bedrijf heeft een pest protocol de diverse groepen zijn er op aangesproken het heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Ik heb inmiddels een zelfvertrouwen en assertiviteit-training gedaan buiten het bedrijf om. En heb ik wel veel meegekregen hoe om te gaan met moeilijke situaties

De hartelijke groetjes allemaal

Nu de update van freek:

Hiermee een update op mijn verhaal van 2 jaar geleden.
Ik heb inmiddels een aantal keren op neutraal terrein met een vertrouwenspersoon gesproken, die wilde dat ik een lijst met namen zou maken van de mensen die me pesten en dat heb ik niet gedaan om dat ik op dat moment werd bedreigd en bang was voor represailles.

Ik ben naar een homeopaat gegaan om dat slaappillen te verslavend zijn volgens de huisarts, van de homeopaat heb ik heel goede medicijnen gekregen waar ik goed op kon slapen zonder verslavende bijwerkingen. Ik heb coaching gehad van het bedrijf en op eigen initiatief doe ik aan yoga, daar heb ik veel aan gehad. ik ben daardoor rustiger geworden en voel me nu veel zelfverzekerder.

De pesterijen zijn hierdoor afgenomen, helaas zijn er nog een aantal mensen die het leuk vinden om me te pesten. Wat voor mij het meest pijnlijk was dat leidinggevenden er aan mee deden/doen. Jammer dat sommige volwassenen zo kinderlijk zijn. Ik kon het niet laten om dit er bij te zetten.Ik hoop dat andere gepeste mensen iets aan mijn ervaringen hebben vandaar een update.

De hartelijke groetjes van Freek.

meer verhalen lees je op pesten.nl/mijn-verhaal

logo 2


4 Reacties
 1. Sterkte Freek!

 2. Doe is normaal Daniel

  Ik vind het erg vervelend ik ben zelf niet gepest maar ik ken wel veel gepeste mensen.

  Het enige wat ik kan bedenken is dat je het moet opschrijven in een dag boek elke dag en het niet trug leest totdat je weer gelukkig bent want anders die je jezelf verdriet.

  Verder moet je vooral dingen dien die je leuk vind daar word je sterker van.

  Groetjes jedidjah (13 jaar 2e klas)

 3. Ik vind het erg vervelend ik ben zelf niet gepest maar ik ken wel veel gepeste mensen.

  Het enige wat ik kan bedenken is dat je het moet opschrijven in een dag boek elke dag en het niet trug leest totdat je weer gelukkig bent want anders die je jezelf verdriet.

  Verder moet je vooral dingen dien die je leuk vind daar word je sterker van.

  Groetjes jedidjah (13 jaar 2e klas)

 4. Freek,

  Ik zeg dit als iemand die om onverklaarbare redenen gepest is vroeger en nu als volwassenen al jaren een zelfverzekerde en gelukkige man is, die respect afdwingt wanneer nodig en ook zijn tanden kan laten zien.
  Ik lees je verhaal, en ik denk: Freek, kom op zeg.. bijt van je af. Ik denk dat je te meegaand bent, over je heen laat lopen. Dat doet me pijn.
  Je hebt het over wederzijds respect, maar je geeft respect aan mensen die handelen op een manier die het respect niet waard is, en je verwacht uit wederkerigheid respect terug.
  Respect moet je opeisen. Mensen hebben respect voor dingen die potentieel gevaarlijk zijn. Dat jouw leidinggevende meedoen is niet verwonderlijk, leiders zijn dominante mensen die zwakte afkeuren. En daar hebben ze gelijk in.

  Je hoeft niet zo te worden als je belagers, het is mooi dat je een vreedzaam en zachtaardig mens bent, maar niemand gaat rekening met je houden, tenzij je kan laten zien dat je een grens hebt, en dat iedereen die daar overheen gaat de consequenties moet aanvaarden. Kom op man!
  Ook dat verhaal over die homeopathische medicatie.. Man, je bent volwassen, als jij slaappillen wilt dan vraag je die. Je dokter is niet de baas, dat ben jij. Geldt in iedere situatie. Kom op man, schouders eronder, je bent op de goede weg, maar je moet je realiseren dat je nobele houding vooral jezelf dwarszit. Niemand van je collega’s ligt wakker ’s nachts… Jij wel..
  Doe dat jezelf niet aan. Bijt van je af.
  Ik doe aan kick-boksen en yoga. Ik ben kalm, maar mensen kunnen aan me zien dat ik menens ben, dat ik boos kan worden. Nooit meer gezeik gehad na m’n 21ste.

  Veel geluk.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk