Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik ben het waard om te leven !

Hee hallo!

Dit klinkt misschien als een vrolijke groet voor iemand die gepest is/word, maar toch, een vrolijke Hoi !. Waarom? Omdat je ondanks pesten, ook blij kunt zijn! Het duurt wel even voor je dat leert en ik heb er nog steeds last van, maar ik kan weer genieten van het leven, weer lachen en ik begin langzaam aan ook weer te geloven dat ik het WAARD ben om te leven.

Niet dat ik anderen alleen maar voor de voeten loop of alleen maar goed ben voor het feit dat mensen negatieve dingen naar me kunnen roepen.

Wat mijn verhaal is…. Al vanaf groep 1 deden kinderen niet aardig tegen me, probeerde me te kleineren, te vernederen, of lachte me uit, ja kinderen van 4 of 5 jaar! En dat herinner ik me nog. In groep 3 vroeg ik aan een meisje: Weet  je nog dat je zo gemeen tegen mij deed?

In groep twee was het eigenlijk het zelfde verhaal en in groep 3 zat er zelfs een meisje in mijn klas dat me telkens kneep als ik iets zei wat haar niet beviel! Zij ging gelukkig dat jaar van school af. Maar twee vriendinnen van mij, de enige die ik had, bleven dat jaar zitten en ik ging door naar met groep 4.

Toen kwamen er twee nieuwe meisjes in de klas, ook zij waren blijven zitten. Een van hen, meisje A, werd een vriendin van mij, we kwamen samen voor elkaar op en ik zat niet meer alleen in de pauzes. Zo kwamen we de tijd een beetje door tot en met groep 6. Beiden zijn we gepest.

We hadden het er nooit over, we probeerde vrolijk te blijven en positief te doen. Er werden scheldwoorden, nare opmerkingen e.d. naar mijn hoofd geslingerd. Als ik er aan kwam lopen, liepen ze weg, of lieten ze het gesprek ineens stil vallen. Ze deden altijd leuke dingen en vertelde dan aan mij hoe leuk ze het hadden gehad, maar zonder mij.

Nee ik mocht nooit mee doen. Toen kwam er in groep 6 een meisje bij, dat ook niet erg goed in de groep lag, zij werd ook gepest. En mijn beste vriend ook. Soms kon ik buiten school wel met de kinderen uit mijn klas opschieten, maar op school ging het zelden goed.

In groep 7 kwam er weer een nieuw meisje, en toen kon ik ook buiten school niet meer met mijn klasgenoten opschieten. Mijn gymspullen werden verstopt, ze verscheurde papieren, ze pakte dingen af, riepen me na, scholden me uit en op andere momenten negeerde ze me gewoon. Dit ging door tot en met het einde van de basisschool.

Toen kwam ik in de eerste klas, ik dacht dat ik mijn vriendinnen gevonden had, maar toen kwam er onderling ruzie en kreeg ik later ook ruzie met mijn vriendinnen, ze sloten me buiten en ik was mijn vriendinnen en mijn plaats in de klas kwijt. Ook kreeg ik dat jaar nog een gymongeluk, waardoor sommige alle tijd hadden om over me te roddelen, met als gevolg, toen ik terug kwam, dat ik helemaal nergens meer bij hoorde.

Na de brugklas ben ik overgestapt naar een andere klas, daarin kon ik het goed vinden, ik kreeg een vriendje, had vriendinnen en alles ging goed. Tot mijn vriendinnen toch niet super bleken te zijn, sommige begonnen te stoken tussen mij en mijn vriendje, nu inmiddels ex-vriendje, ze begonnen te roddelen en me onder druk te zetten. Ik had kennelijk weer de verkeerde vriendinnen gekozen… En het derde jaar, mijn ex-vriendje en een groepje vrienden van hem negeert me compleet, sluiten me buiten en lopen zelfs weg als ik eraan kom! Mijn “Vriendinnen” doen bijna altijd dingen zonder mij en als ze iets met me doen, is het niet veel. Ze zeggen ook ”ons” vijven” In plaats van “Ons” zessen”.

Gelukkig word ik niet meer uitgescholden gekleineerd en vernederd en blijven ze van me af. Daardoor is mijn zelfvertrouwen iets gegroeid, maar de situatie is nog steeds niet fijn.

Angst blijft, maar ik kan weer lachen 🙂

Dit was mijn verhaal.

 


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk