Pesten.nl is het anti-pest portaal

ik ben een makkelijke prooi

Heey allemaal,

ik wil jullie mijn verhaal over pesten vertellen. Ik vindt het moeilijk maar ik probeer het toch. Ik zal jullie nu alles over mijn basisschool vertellen, ook toen al werd ik gepest.

Nou groep 3:  Eerste deel van jaar ging wel goed, juf was aardig en ik had twee vrienden; Eva en Jur. Maar een aantal kinderen van de klas vonden mij raar. Ze begonnen met schelden, tegen mijn tas stampen en aan mijn haren trekken. Ik dacht eerst dat is plagen, maar toen ze het na 3 maanden nog deden, dacht ik van dit is pesten.

Groep 4: Leuke klas, rustig jaar

Groep 5: Leuke klas, rustig jaar

Groep 6: Daar begon het gepest weer. De jongens waren veel groter dan mij en onder de kookles belemmerden ze steeds mijn werk, waardoor ik straf kreeg, omdat de juf dacht dat ik niet doorwerkte.

Groep 7:  Zelfde klas, nog altijd gepest.

Groep 8: Ergste jaar van de basisschool, onder schoolreisje lachte de jongen waar ik verliefd op was me uit, omdat ik homo ben en hij pestte nog erger dan dat ie al deed, hij lapte me pootje waardoor ik heel hard viel en me knie openging.

Middelbare school:

jaar 1: Werd vooral gepest door jongens uit de bovenbouw. Ze noemden mij kankerautist en vieze janet. In de klas viel het pesten mee, er werd wel eens een grapje gemaakt, maar meer ook niet.

jaar 2: Dat was een hele leuke klas, iedereen beschermde me.

jaar 3: Ik ging naar de middenbouw. Ik kreeg voor het eerst een meester. Hij was heel aardig. Maar sommige kinderen accepteerden niet dat ik een beetje anders was. Ik kleedde me anders, ik had lang haar, en ik heb autistische tics, zoals wapperen met een balpen. Ik had maar een vriendin; Esther.

jaar 4: Echt een kutjaar. Een jongen heeft over mij gestookt door de hele school te vertellen dat ik XTC op zak heb, maar dat was niet zo, hij wou me weg hebben.

jaar 5: Pesten begon ook al op internet, maar ik was te laf om er iets van te zeggen tegen mijn moeder. de jongen zei op internet dat flikkers zoals mij dood moeten en dat hij me volgende dag zou vermoorden.

jaar 6 (NU): Het ergste jaar tot nu toe: Ik ben naar de bovenbouw doorgestroomd; ik zit nu nog steeds bij een pester in de klas waar ik vorig jaar ook al bij zat. Hij loopt steeds over mij te stoken, Bijv; hij zegt tegen de juf dat hij gezien heeft dat ik met een andere jongen op wc aan het zoenen was.

Hij schopt ook steeds tegen mijn tafel aan waardoor ik uitschiet als ik schrijf. En gisteren had ik sigaretten gekocht en fietste naar huis en twee jongens (pesters) van school scholden me hard uit voor reetkever, midden in de straat ik voel me zo vernederd, iedereen die in die straat liep hoorde dat. HELP me alsjeblieft: ik heb zelfmoordgedachten, maar ik wil het op een andere manier oplossen. Iemand een idee?


2 Reacties
 1. Hallo,

  Ik weet precies hoe je je voelt ook al heb ik niet het zelfde verhaal mee gemaakt ik weet hoe het is om gepest te worden en om zelfmoord gedachtes te hebben.
  Maar ik kan je ook vertellen dat het leven naderhand beter gaat worden, na de middelbare school wordt alles anders. Daar ligt een wereld op je te wachten waar mensen je met open armen ontvangen en pesten niet meer ”stoer” is en dus ook minder/niet wordt gedaan.

  Ik kan het weten ik zit nu op het tweede jaar op het MBO en heel mijn wereld is veranderd, er worden wel nog steeds opmerkingen gemaakt maar je gaat je er minder van aan trekken omdat je je meer richt op je toekomst.

  Het is niet erg om te zijn wie je bent en ik heb ook moeten leren om sterker in mijn schoenen te staan, wel met wat hulp trouwens.
  Ik heb hulp gevraagd bij een hulp psycholoog en die heeft me er door heen geholpen. (misschien een optie als je het wilt?)

  Het belangrijkste van allemaal is dat je leert accepteren wie je bent, en ik weet echt hoe moeilijk het is. Al die mensen proberen je te kleineren omdat ze iets goeds in je zien en daar jaloers op zijn.

  Vaak proberen pesters zich beter te voelen door anderen te pesten omdat hun leven ook niet zo ”perfect” is zoals ze wel niet voor doen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en je die gedachtes snel weg kan stoppen want zelfmoord is nooit een optie!

  Groetjes,

  Kaylee

  • ik heb nog steeds zelfmoord gedachtes en ik ben vandaag weer gepest op facebook

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • anetwerk