Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ik ben door het pesten ook een beter mens geworden.

Ik ben Romy, ik ben nu 15 jaar en zit in mijn examenjaar van het VMBO.

Op de basisschool in groep 3/4 begon het met plagen. Mijn klasgenoten pakte bijv. mijn etui af en gooide hem naar buiten of ze gooide me tafel om. Met de loop van jaren werd het van kwaad tot erger.

Mijn allerbeste vriendinnetje waar ik echt alles mee deed, zei dat wij nooit vriendinnen zijn geweest en dat ze niks met mij te maken wilde hebben. In groep 6 werd ik door mijn klasgenoten in elkaar geslagen na school, bijna elke dag. In groep 7 bleven ze nog steeds doorgaan en hebben ze mij in een cirkel van benzine gesloten en die in brand gestoken. mijn kleren zaten aan mijn lichaam lichtelijk vastgeplakt.

Ik durfde niet meer naar school, zelfs in de weekenden zag ik ze door de straat. In de weekenden kwam ik bijna niet buiten ook meer. Ik deed aan streetdance maar ook daar ben ik in 3 jaar tijd bij 4 dansgroepen zo erg gepest dat ik ben gestopt met sporten. Ik kwam steeds meer en meer aan nu heb ik in de tussen tijd een overgewicht van 10kg.

In groep 8 begon ik met mezelf te snijden, ik was er echt helemaal klaar mee. Het begon in me pols en toen me nek steeds groter en steeds dieper, toen pas merkten me ouders hoe slecht het met me ging maar uiteindelijk hebben ze er niks aan gedaan en de basisschool ook niet.

Toen ik naar het voortgezet onderwijs ging dacht ik bij mezelf een nieuwe school een nieuwe start. Het ging super goed met me en toen ik werd niet meer gepest en had ik allemaal andere mensen in mijn klas.

Ik kom degene die mij gepest hebben nog weleens tegen op de gangen. In het begin gaven ze me nog weleens een duw tegen de kluisjes of gooide een berg scheldwoorden over me heen waarbij ook vaak ziektes zoals kanker werden gebruikt. De laatste jaren zijn steeds beter en beter gegaan, ik durf ook weer onder de mensen te komen ik heb maar 2 soort vriendinnen.

Ik zit nu in mijn examenjaar en heb echt het gevoel alsof niks en niemand mij kan tegenhouden meer. \Ik ben erachter gekomen dat pesten niet aan de persoon die gepest word ligt maar echt en alleen aan het oordeel van een ander over jou gaat. Jezelf snijden of zelfmoord is geen oplossing. Praat met je ouders of je mentor of een vertrouwenspersoon op school erover. In het begin vond ik het ook eng om erover te praten maar nu vertel ik met alle liefde en plezier aan mensen mijn ervaring met pesten.

Ik ben door het pesten ook een beter mens geworden, ik ben veel vriendelijker en zorgzamer geworden.

 

meer persoonlijke verhalen kan je hier lezen

mijn verhaal


4 Reacties
  1. ik ben word er vrolijk van om te lezen dat het uiteindelijk goed gaat met jou en idd het licht niet aan ons de gepeste wij gepeste worden er aleen maar sterke van aan het ijnd mits je metaal er boven kan komen stay strong your not alone >the bullied one

  2. Het is verstandig om voortaan als de degene die je wilt pesten meteen aan te vallen en in bedwang te houden zo weet de pester dat hij/zij dat voortaan maar niet moet doen.

    • Leer lachen om jezelf. Heeft mij enorm geholpen. Als iemand je een eikel noemt, zeg je gewoon klopt ik ben een eikel, doei. De lol van de pester wegnemen. Pesters zijn triester dan dat wij zijn. Als zij ouder worden blijven zij hangen in hun puberale denk vermogen. Wij worden echt volwassen, met zelfkennis en vrede in het hoofd.

  3. ik voel de pijn die je toen droeg en het doet zo ontzettend veel pijn ik wou dat ik je in het echt kende want ik zou wel graag zo’n lief iemand als jij helpen en ik zit inmiddels ook in het examenjaar zonder vriendin(ik ben al 4 jaar lang gepest dat ik geen vriendin krijg)en ik word nu zelfs nog gepest en waarschijnlijk door heel veel scholen gehaat.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk