Pesten.nl is het anti-pest portaal

Hij heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en ik heb hem vergeven. (Mijn verhaal)

Ik was amper 13, zat net op de middelbare school en was best wel een seutje. Mijn klas, die bekend stond om zijn drukke karakter, was niet bepaald geliefd bij de leraren. Maar de leraren hadden dan vooral een hekel aan die ene jongen, Louis. En hij had blijkbaar ook een hekel aan mij. “

Maanden lang kon hij niets anders doen dan mij het leven zuur maken en me te kleineren voor de hele klas. De leraren wisten wat er aan de hand was en kwamen daarom met hun “Perfecte plan”. Voor een maand lang werden ik en Louis naast elkaar gezet in de klas. En dat hield ook in dat we alle groepswerken samen moesten maken.

Die maand was een hel voor mij. De ene na de andere treitering en kleinering, iedere keer weer voor schut gezet worden voor de hele klas. Uiteindelijk kwamen de leraren er ook achter dat hun plan een flop was en zette ze ons uit elkaar. Het einde van het schooljaar naderde en het pesten nam af. Maar toen kreeg ik weer een klap te verduren, mijn beste vriendin Sara veranderde van school en liet mij helemaal alleen voor het volgende jaar.

De zomer vakantie ging voorbij en ik moest weer naar school. Vol angst gevoelens fietste ik de eerste dag naar school en toen bleek dat Louis weer bij mij in de klas zat, ging ik van binnen een beetje kapot. Hoe kon ik weer een jaar vol pesten aan zonder de steun van Sara? Al gauw bleek dat Louis zijn aandacht had verplaatst naar een ander slachtoffer.

Het ging beter met me en ik voelde me terug goed op school. Ik maakte nieuwe vrienden en zelfs een nieuwe beste vriendin, Daphne. Ik en Daphne hadden net zo een goede band als ik en Sara, misschien zelfs wel beter. Ik en Louis waren geen vrienden, maar het pesten gebeurde niet meer. En toen ontdekte ik plots dat Daphne en Louis al een tijdje aan het sturen waren op sociale media en via berichtjes.

Daphne gaf toe dat ze best wel iets voelde voor hem en hij ook voor haar. Ik wist niet wat te doen. Hoe konden mijn beste vriendin en mijn vroegere pester nu verliefd op elkaar zijn? Ik had het Daphne nooit verteld, van het pesten, dus ze kon het niet weten. Als ze had geweten wat Louis had gedaan zo ze hem haten en zou haar geluk kapot zijn. Dat wilde ik niet op mijn geweten hebben. Dus accepteerde ik het en besloot ik Louis beter te leren kennen.

Ik ben nu bijna 16 en Daphne en Louis zijn nu bijna zes maanden samen. Ze zijn beide enorm gelukkig en houden duidelijk verschrikkelijk veel van elkaar. Ik en Daphne zijn nog steeds beste vriendinnen en ik en Louis zijn ook vrienden. We gaan deze zomer zelfs met zijn drieën en nog iemand anders op kamp! Hij heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en ik heb hem vergeven. Het bleek dat hij zelf gewoon heel onzeker was en mij daarom pestte.

Dat voelde goed. Ik ben trots op hem, maar vooral op mij. Ook ik ben door dit alles op een goede manier veranderd, dankzij Louis en zijn relatie met Daphne. Ik wil met dit verhaal dus laten zien dat het ook anders kan gaan, dat pesters en gepesten ook vrienden kunnen zijn. Ik hoop dat mensen uit dit verhaal kunnen leren.

En onthoudt: HOU JE STERK! PESTERS PESTEN ALLEEN MAAR OMDAT ZE NET ZO ZIN ALS JIJ, ONZEKER. HELP HEN, EN HELP DAARMEE JEZELF!

 

lees meer persoonlijke verhalen op www.pesten.nl

mijn verhaal

 


2 Reacties
  1. ik vind het echt heel knap ben zelf ook gepest en heeft hij later zijn excuses aangeboden en alles is weer goed. en idd je hebt gelijk blijf sterk voor ze staan ook al ga je van binnen kapot anders doe je hun een plezier;)

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk