Pesten.nl is het anti-pest portaal

“hij is door diverse collega’s gepest en getreiterd”

Ik wil graag ondersteuning bij een pestprobleem. Het gaat niet om mijzelf maar om buren die een kind hebben die vreselijk gepest wordt en er niets mee kunnen omdat de jongen zelf niet naar een psycholoog wil noch naar een vechtsport voor zelfverdediging. Dit pesten is al jaren aan de gang, het begon op school maar nu werkt hij 4 dagen per week in een supermarkt en gaat één dag p.w. naar school. Maar ook op zijn werk dat hij met veel plezier doet wordt hij door diverse collega’s gepest en getreiterd. De bedrijfsleider zegt hier niets tegen te kunnen doen met het gevolg dat deze jongen het niet meer kan verwerken en zijn agressie thuis eruit gooit door deuren e.d. in te trappen, wij dachten eerst dat het de puberteit was want hij is nu 15 of 16 jaar.

 

Ook met de leraar op school is er over gepraat maar die zegt dat dit niet alleen nú gebeurt maar dat dit ook op ander werk zal kunnen voorkomen. Ik ben bang dat deze jongen mentaal zo’n schade op kan lopen dat het op latere leeftijd een grote invloed in zijn leven zal hebben. Dit alles trek ik me heel erg aan daar het een hele lieve, nette jongen is met een zacht karakter wat je vandaag aan de dag nog maar zelden tegen kom. Misschien is dít wel de oorzaak want je krijgt zo langzamerhand de indruk dat een kind niet meer netjes opgevoed mág worden.

Hopelijk kunt u ons helpen want ik vind het een trieste zaak.


1 Reactie
  1. Wat een verdrietig verhaal.

    Ik zou erop aandringen deze jongen een soort logboek bij te laten houden met hetgeen hem overkomt. Hij kan zelfs aangifte doen bij de politie als het te ver gaat.
    Hij heeft recht op een veilige leer en werk omgeving. Als dit niet gewaarborgd kan worden moet school hierin bemiddelen. Ook hier geld dat overleg binnen het signaleringsteam van de school een uitweg kan bieden. Hierin zitten de deskundigen die een plan van aanpak kunnen maken. De jeugdverpleegkundige van de GGD van zijn school zou dit kunnen initiëren. kwestie van googlen, naam van de school en jeugdverpleegkundige of ggd en je krijgt zo een naam met contact gegevens. Belangrijk is dan toch eerst bij je buurjongen na te gaan wat hij zelf wil. Anders gaat die het gesprek toch niet aan… Een luisterend oor kan al heel veel doen!! En ga vooral op zoek naar leuke dingen met hem! Waar is hij goed is, waar vind hij leeftijdsgenoten waar hij het wel mee kan vinden…
    succes!

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk