Pesten.nl is het anti-pest portaal

Geef de moed niet op, want uiteindelijk kun jij weer worden wie je was.

We hebben weer een mooi en inspirerend verhaal binnen gekregen van een bezoeker van onze site . Ze geeft ook veel tips hoe ze er bovenop gekomen is. Heb jij iets aan deze tips of heb je zelf ook tips? geef dan een reactie of mail ze naar info@pesten.nl !
laten we een inspiratie zijn voor elkaar !

ik ben een meisje van 15 jaar en dit is mijn verhaal.
Op de bassischool ben ik vanaf groep 5 tot en met groep 8 gepest. Wat begon met buitensluiten, ging verder met ,in groep 6,schoppen en slaan. ik had altijd het gevoel dat ik het niemand kon vertellen. Ik wilde mijn ouders niet belasten met mijn problemen,(ze hadden het al zo druk, dacht ik, maar ouders hebben eigenlijk altijd tijd als hun kind zo iets gebeurt, dus vertel het.)

In groep 6 ontdekte mijn moeder mijn blauwe plekken en toen ze me daar vroeg, brak ik en heb het hele verhaal verteld. Dat was toen zo’n opluchting. Mijn ouders hebben toen ook gelijk actie ondernomen, door naar de school te gaan en het aan te geven, vanaf dat moment is het pesten een stuk minder geworden. Het schoppen en slaan was voorbij, alleen was ik nog steeds het buitenbeentje en degene die mij pesten wist er altijd voor te zorgen dat ik niet mee mocht doen met de groep.

Ik heb altijd positief in het leven gestaan en daarom was ik in staat tot het feit, dat als ik thuis kwam ik het allemaal weer opzij kon zetten. zo stopte ik altijd mijn verdriet weg en dat is een fout geweest. iedereen die wordt gepest praat erover, want nu opeens is alles wat me toen is aangedaan weer opgekomen in mezelf en heb ik daar verdriet van.

Daarom ben ik gaan praten met een vertrouwenspersoon en kan ik het eindelijk gaan verwerken.Al praat ik erover, ik zal nooit meer zo zeker zijn als ik voor het pesten was, maar iedereen die gepest wordt of werd. geef de moed niet op, want uiteindelijk kun jij weer worden wie je was.

Voor mij is het pesten opgehouden toen ik naar de middelbare school ging, want daar maakte ik een nieuw start en ik wil het iedereen aanraden om een school te kiezen waar je zeker weet niet gepest te worden. Toen ik op de school waar ik zit binnenkwam was het gelijk duidelijk. Hier mag je zijn wie je bent, hoe je er ook uit ziet waar je ook vandaan komt. dat maakt niet uit.

Nu krabbel ik er dus weer boven op dus als jij gepest wordt, houd moet, want ooit komt het weer goed.

 

mijnverhaal


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk