Pesten.nl is het anti-pest portaal

Ben ik wel goed genoeg? Ben ik niet mooi? Ben ik te dik? Het maakt me kapot van binnen..

Hallo,
Ik ben een meisje van 16 jaar en zit op de middelbare school in de 4e klas. Ik maak het pesten nog elke dag mee. Ik moet er elke dag mee leven en er is geen enkele dag dat het voor een keertje ophoud. .ik word al gepest vanaf groep 5. Dat kwam door dat moment vooral door mijn lengte, ik was de kleinste van de klas. Toen ik 11 jaar was, was ik 1,34 meter. Elke dag werd ik gepest en kreeg ik namen naar mij toe geschreeuwd. Ik werd lilliputter, smurf en al dat soort namen genoemd. Ik had een beste vriendin op dat moment op dat moment op de basisschool, maar die trok zich er niet veel van aan. In de pauze zat ik in een hoekje alleen bij de fietsen te eten.

Na mate ik ouder werd en in de 1e klas van de middelbare school terecht kwam werd het gepest minder. Ik kreeg een aantal andere vriendinnen waar ik mee om ging. Maar zo ineens na een tijd werd ik door 1 van mijn beste vriendinnen beschuldigt voor dingen. Ze had dus geen reden maar het was ik die de schuld overal maar voor op moest nemen. Daar begon het weer…

Natuurlijk ik weet achteraf ik zag er niet charmant uit in die tijd, ik had een brilletje, droeg niet de mooiste kleren en had niet iets waarvan anderen tegen me op keken. Ik was een makkelijk doelwit. Vooral omdat ik erg onzeker was, door het eerdere gepest op de basisschool. Nu zit ik in de 4e en heb ik het gevoel dat het toch steeds erger word. Op de basisschool waren het dingen die tegen me gezegd werden. Nu word het alsmaar meer fysiek gepest. Ik draag geen bril meer en heb me gekleed naar andere meiden maar toch. Mijn 2 beste vriendinnen die ik eerst niet had, komen nog niet voor me op.

Een dag op school ziet er voor mij als een hel uit. Ik heb geen zin meer naar school te gaan. Elke dag krijg ik woorden naar mijn hoofd geschreeuwd zoals “Hoer”en “Sletje”’ en dat ik zielig ben en aandacht zoek. Wat dan ook ik zeg tegen ze, ik kom voor mezelf op, het stopt werkelijk waar niet. Ik heb ze nooit iets aangedaan en snap niet waar ik het Uberhaupt aan verdien, zo genoemd te worden.

Elke dag krijg ik namen naar mijn hoofd geschreeuwd. Elke dag word er zoal over mijn lengte gespot, op den duur ben ik er zat van. Dat gaat als ik de bus in stap naar school te gaan, op school in elke pauze en les en het stopt als ik thuis ben. Op school word ik getrapt, in mijn gezicht geslagen en word ik keihard vernederd. Zoal ik laatst heb meegemaakt dat ik langs liep en 3 mensen me tegelijk gingen pootje haken, ben ik heel erg hard op mijn knieën gevallen, dan doet me die pijn niks maar die schaamte voel ik nog veel erger. Het moment dat ze je aankijken en ze keihard beginnen te lachen.

Ik zit nu elke dag over na te denken, ben ik wel goed genoeg? Ben ik niet mooi? Ben ik te dik? Het maakt me kapot van binnen..
Dit was mijn verhaal. Ik hoop dat het ooit stopt, zo kan ik er niet verder mee met mijn leven.


4 Reacties
 1. Hey,
  Ik ben een pappa en mijn dochter (15jaar) word ook gepest op school. Gelukkig praat zij hierover met ons, en probeer ik de school wijs te maken om hieraan iets te doen. Dit is niet makkelijk, maar ik zal blijven gaan naar de school tot dat het opgelost is.
  Kun je hierover praten met je ouders, in de school? Ik weet, het kan en zal waarschijnlijk enkel maar escaleren als je dit doet, maar het mag je niet tegenhouden. Enkel als je je ertegen verzet kan en zal het stoppen. Er zal altijd wel iemand in de groep beseffen dat dit moet stoppen.

 2. Heb jij er al met iemand volwassen over gepraat. Ik ken veel mensen die gepest werden / worden.
  Praten lost het niet altijd op maar vaak ook wel.

  Weet dat er veel mensen zijn die je zoiezo willen helpen en probeer verstandig te blijven en niet rare dingen te doen zoals lijnen zonderdat iemand anders er over weet.

  Kijk goed waar je blij van word ga dat vaker doen daar word je soms sterker van

  Hou een verhaal bij over je leven maar lees dat niet terug voordat je volwassen bent want dan vertel je je verhaal een soort van. Je mag het niet te rug lezen want daar word je alleen maar verdrietig van trwijl het je juist moet helpen.

  Als je het niet tegen een volwassen iemand wil vertellen of ze helpen je niet
  Dan kan je altijd nog terecht bij de telefoon lijnen tegen pesten die je op internet kan vinden en daar anoniem bellen of appen

  Ik vind het jammer dat ik persoonlijk nooit zoveel kan doen omdat ik niet bij mensen in de buurt woon maar ik hoop je toch geholpen te hebben

  Groetjes jedidjah (13 jaar)

 3. Hoi,

  Ik ben zelf ook vroeger gepest, maar ik heb het bespreekbaar gemaakt. Je kan het best wel tegen je ouders zeggen en op school tegen een vertrouwenspersoon, zoals je mentor, docent wat er aan de hand is en je natuurlijk er NIET voor schaamt, want jij zit niet fout!! Het zijn die pesters die fout zijn.
  Ik begrijp ook dat het moeilijk is om het bespreekbaar te maken, een klein beetje moet zal je zeker helpen.
  Veel succes

 4. Lieve meid,

  Je bent goed genoeg, mooi genoeg, leuk genoeg. Pestgedrag is een weerspiegeling van onzekerheid of ontevredenheid over het eigen leven van de pester. Helaas komt pesten nog veel te vaak voor. Ik wil je op het hart drukken dat je jezelf niet uit het veld laat slaan.

  Ja, het wordt echt (ooit) beter. Hoe moeilijk het ook is om nu te doorstaan, aan het meeste pestgedrag komt een eind. Maar dat betekent niet dat je je er niet tegen hoeft te verzetten. Praat erover met degenen die dicht bij jou staan. Je hebt een dikke huid, maar laat anderen niet over je grenzen heengaan. Blijf dicht bij jezelf, zoek steun en hulp in je omgeving en bedenk dat je ertoe doet, daar zal geen enkel ander persoon ooit iets aan kunnen veranderen. Je komt er wel.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Prof. Dr. Ron Scholte
Director Praktikon; Extraordinary professor at Radboud Universiteit Nijmegen
Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

 • Vertoorn Adviesgroep
 • rocomm
 • anetwerk