Pesten.nl is het anti-pest portaal

liedjesboek rond pesten (boek)

Time2stop. Zo heet het nieuwe boek van auteur Patrick Retour, die internationaal bekend raakte met het schrijven van woonboeken. Deze keer maakt hij samen met Bart Verschueren een boek rond pesten met een cd boordevol leuke liedjes voor kinderen om ze bewust te maken van pesten.

Woonjournalist, auteur, singer-songwriter: Patrick Retour is het allemaal. “Ik zing al heel mijn leven en ben eigenlijk nooit gestopt met liedjes schrijven”, vertelt Patrick. “Toen Bart Verschueren me vroeg om samen te werken aan musicals, kregen we ook het idee om een cd-liedboek te maken. Omdat pesten zo vaak in de media verschijnt en er veel mensen over praten, besloten we om dat thema te gebruiken voor Time2stop.”

Droomwereld

Het verhaal gaat over Timi, een verlegen jongen die gepest wordt op school. Hij raakt in zichzelf gekeerd en vlucht in een droomwereld, waar hij sterker is dan ooit. Hij ontmoet er cybertrollen, Koning Mores en nog vele andere monsters die hij in zijn dromen te baas kan. Wanneer hij terugkeert naar de aarde, kan Timi zich inzetten voor kinderen die zich buitengesloten voelen. “Dit boek geeft mensen zin om te zingen en om over het onderwerp te praten. Tussen het verhaal door zijn er liedjes die een link zijn naar de monsters die Timi ontmoet. Niet enkel kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich vinden in dit boek met tips om zich te weren tegen pesten,” verduidelijkt Retour.

Dit boek zal de andere werken van Patrick niet vervangen. “Ik blijf nog woonboeken schrijven, maar het was altijd al mijn jongensdroom om een boek te schrijven voor kinderen en dat heb ik nu verwezenlijkt. Het is een uitdaging voor mezelf. Als dit een succes wordt, plan ik misschien wel een vervolg.”

Time2stop is kost €24,95 en bevat naast het boek ook een cd met 11 liedjes op. Wie wil meespelen, kan ook de partituren vinden in het boek.

Betsellen en meer informatie: www.averbode.be/time2stop

patrick-retour-schrijft-kinderboek-over-pesten-id5276242-620x400


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk