Pesten.nl is het anti-pest portaal

Monument voor een slachtoffer: Sergej Casper

Wij zijn kort geleden in contact gekomen met Nadia die fantastische kunstwerken heeft gemaakt voor slachtoffers van pesten, treiterijen, zinloos geweld en ander sociaal onwenselijk gedrag. Wij waren hier zo van onder de indruk dat we besloten hebben dat we hier iets mee moesten doen. Wij gaan dit ook doen en wel in de vorm van kleine monumentjes hier op te richten, zodat ze nooit vergeten worden.

We plaatsen de tekening van Nadia met haar beschrijving ervan en wij zullen het achtergrond verhaal van het slachtoffer erbij zetten.

1 sergei casper

beschrijving van Nadia:

Sergej Casper (17): op zijn verhaal is het monster de Phanessioom gebaseerd. de Phanessioom is een anagram van Homo Sapiens. Sergej werd echt vermoord door z’n klasgenoten omdat ie van kunst en drama hield. en de lerares keek toe. vandaar de schilder die de acteur van ‘the phantom of the opera’ naschildert. kunst en drama. hij kwam uit Rusland

De kwelgeesten van Sergej hadden hem helemaal vast getaped en met de voeten in de wc pot gezet. later hebben ze hem er weer uit gehaald en moest hij zo springend de klas in. Helaas kwam hij hierbij ten val en kwam met zijn strottenhoofd tegen de rand van het bureau van de lerares aan, die het hele incident heeft zien gebeuren, maar niet heeft ingegrepen. De klas heeft nog een tijdje staan lachen, maar kwamen er uiteindelijk achter dat het ernstig was en hebben de ambulance gebeld die hem naar het ziekenhuis hebben gebracht. Maar toen was het te laat en Sergej stierf op 17 jarige leeftijd.

1 foto sergei casper


Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk