Pesten.nl is het anti-pest portaal

Moederduo gezocht voor artikel in margriet over pesten!

Pesten op school is en blijft een groot probleem, waar nog altijd veel aandacht voor nodig is. Het vrouwenblad Margriet wil daarom graag de moeder van een gepest kind én de moeder van de pester samen aan het woord laten over hoe ze het probleem hebben opgelost.
 
Hoe ontstond het pesten? Hoe kwamen ze daarachter? Wat deed dat met hun persoonlijk? Hoe hebben ze het uiteindelijk samen aangepakt?
 
Een verhaal dat als voorbeeld en inspiratie kan dienen voor andere ouders. De moeders gaan ook samen op de foto. (Voor de duidelijkheid: de kinderen komen dus niet aan het woord of in beeld.)
 
Zijn er moeders die hieraan willen meewerken? Zo ja, dan horen we graag van jullie! Mail naar martevs@gmail.com.

1 Reactie
  1. Kinderen die gepest worden worden te beschermd opgevoed en alles wordt bij hun weggehouden. Een wat weerbaardere opstelling misschien van weerbaarheidscursussen voor brugklassers en zelf verdediging selfdefence for children. Tegenwoordig worden er ook wel eens enquetes gehouden over hoe zij de school ervaren en het wordt over het algemeen wel als veilig ervaren. De school zou een veilige plek moeten kunnen zijn waar iedereen zich thuis voelt maar helaas hoor je wel eens andere verhalen. Er zijn ook emotioneel jonge leerlingen en leerlingen die emotioneel wat ouder zijn en dan ontstaan er van die kinderachtige roddels en taferelen waar bij die ander in een schandaalblaadje komt te staan maar alhoewel dat niet schandelijk is zijn zij emotioneel ouder dan een groepje andere leerlingen. Het kan ook anders om zo zijn dat emotionele leeftijd niet opgaat met een andere groep van de klas en dan ben je nog met poppen bezig en speel je nog met speelgoed en dat vinden ze maar kinderachtig. De hele magie verloor toen je anderen al met de uitzet begonnen en al een vriend hadden en hadden make up op en mochten naar concerten en sommigen hadden al een brommer. Dan waren ze al verder dan ik. Ze zeiden dat ik een kapitalistische geldpervert was en een viespeuk en maakten obscene toespelingen. Ze zeiden dat ik verdorven zou zijn en onbetrouwbaar en louche en nep. Ze wilden mij op een nep leven binden om mij waardeloos te maken en ik zou slordig zijn en grillig en gretig en geen ruggengraat hebben en zou niets van me zelf hebben. neen dat kan er niet uitkomen als je agressieve dominante mensen om je heen hebt die je iedere dag met rages om de oren lastig vallen. heb nooit iemand zo uit z”n werk zien komen dan alleen maar op je af reageren met een dolzinnige woede en kwetsende opmerkingen. Ik zou zeggen hou snel op met dat werk en zich ook nog heel geweldig vinden en zo”n alwetende houding hebben. Je kon je gewoon niet concentreren. Het lijkt wel alsof het mijn verantwoording is na overtreding en het is alsof zij nooit rekenschap willen afleggen voor het geen wat men heeft misdaan. Het zijn legale moordenaars die straffeloos een perfecte moord doen en je uit wissen.

Geef een reactie

Laatste nieuws

Raad van Advies

Roger Pellemans
Accountmanager sector Gevangeniswezen Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie
Bart Muller
Professional Independent Banking
Marijke van Venne
Directeur Openbare basisschool De Nienekes in Cuijk
Melissa Gasseling
Owner / Sales director at Ontwerpbureau SIS
Claire Gasseling
Owner / Creative director at Ontwerpbureau SIS

Nieuwsbrief

Samenwerking

Voor de invulling van het programma aanbod werkt de Stichting Pesten samen met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Commissie van aanbevelingen

Katinka van den Berg
Directeur Context at work
Hans Stellingsma
Owner at Stellingsma Management BV
Peter Plaum
Sales director Simac SBS
Erik Hendriks
Directeur Zonnetrein bv
Bestuurslid “Stichting Oude Stad”
Werkplekbegeleider SIOS.

Word donateur!

Door Stichting Pesten te steunen, maakt u het mede mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de strijd tegen pesten.

Word donateur

Partners

  • anetwerk